Recept Tlačenka světlá

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso, jazyk, srdce a kůžičky opereme, vložíme do hrnce, zalijeme osolenou vodou a vše vaříme nepříliš do měkka (asi 1 1/2 hodiny). Uvařené maso vyjmeme, vařené kůže z oušek, laloku apod. seřízneme, jazyk sloupneme a vše kromě kůžiček nakrájíme na větší kostky o rozměru asi 3 cm. Masitou směs vložíme do větší nádoby, osolíme, okořeníme, přidáme nastrouhanou syrovou cibuli a smícháme s jemně umletými vařenými vepřovými kůžičkami a 1/4 litrem vývaru, zbaveného tuku. Zamíchanou směs pak volně plníme do umělého střeva se svázaným jedním koncem. Po naplnění druhý konec (otvor) rovněž svážeme motouzem a vložíme do vroucího vývaru, nebo vody. Jakmile tlačenku přejde var, propíchneme jí tenkou jehlou, abychom ji zbavili vzduchu, a dále zvolna vaříme asi 1 až 1 1/2 hodiny. Uvařenou tlačenku vyjmeme, studenou vodou opláchneme a položíme na misku nebo na prkénko. Téměř vychladlou ji vložíme mezi dvě prkénka, zatížíme a necháme úplně vychladnout. Pro 10 - 12 osob

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 01.04.02 vloženo
  • 11168x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1/2 kg masa z vepřové hlavy
  • 1/4 kg libového masa z plece
  • vepřový jazyk
  • vepřové srdce
  • 1/4 kg vepřových kůžiček
  • sůl, trochu mletého pepře
  • nové koření
  • majoránka
  • 4 dkg strouhané syrové cibule
  • široké umělé střevo

Doporučená příloha

  • Podáváme s tmavým chlebem, octem a cibulí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tlačenka světlá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tlačenka světlá

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tlačenka světlá

Takhle přesně děláme tlačenku také, jediný recept, který má za sebou opravdu dobrou tlačenku. Zkus Pampeliško dát malinko mletého zázvoru. Zvýrazní to všechny dobré chuti.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz