Recepty - arborio
Více z Základní suroviny ».

Arborio známe také jako: italská rýže, rizoto
Původ arboria: ItálieRecepty s arboriem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Rizoto a víno
Z rýže Arborio se připravuje pravé italské rizoto. Tato kulatozrná rýže je díky vysokému obsahu amylopektinu jemná a mazlavá. Vařená rýže se dobře pojí s dalšími zrny a skvěle do sebe vstřebává chutě.
Rady při nákupu
Arborio rýže se hodí na přípravu rizota. Seženete ji v supermarketu, ale stojí za to vyzkoušet specializované italské obchůdky, kde vám se správným a kvalitním druhem rýže arborio pomohou. Nejvíce se tento druh rýže japonské rýži Seté, která má stejně krátká zrna.
Využití v kuchyni
Arborio se skvěle hodí na přípravu rizota, doporučujeme kuřecí kari steak s pravým italským rizotem nebo chřestové rizoto. Také ji můžete využití i na rýžový pudink a další dezerty z rýže, například pomerančové rizoto.
Skladování
Skladujeme na suchém místě. Nejlépe při pokojové teplotě, která by
neměla přesáhnout
25°C. Vyhýbáme se přímému slunci kvůli zapaření a možného vzniku
plísně.
Rizoto a víno
Rizoto se podlévá suchým bílým vínem, které pak i servírujte.
Čokoládová mléčná rýže (riz au lait chocolaté) Veg Bezlep
Pomerančové rizoto nasladko Veg
Kuřecí kari steak s pravým italským rizotem a parmazánem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz