Recepty - arborio

Arborio známe také jako: italská rýže, rizoto

Původ arboria: Itálie

Recepty s arboriem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rizoto a víno  

Z rýže Arborio se připravuje pravé italské rizoto. Tato kulatozrná rýže je díky vysokému obsahu amylopektinu jemná a mazlavá. Vařená rýže se dobře pojí s dalšími zrny a skvěle do sebe vstřebává chutě.

 Rady při nákupu

Arborio rýže se hodí na přípravu rizota. Seženete ji v supermarketu, ale stojí za to vyzkoušet specializované italské obchůdky, kde vám se správným a kvalitním druhem rýže arborio pomohou. Nejvíce se tento druh rýže japonské rýži Seté, která má stejně krátká zrna.

 Využití v kuchyni

Arborio se skvěle hodí na přípravu rizota, doporučujeme kuřecí kari steak s pravým italským rizotem nebo chřestové rizoto. Také ji můžete využití i na rýžový pudink a další dezerty z rýže, například pomerančové rizoto.

 Skladování

Skladujeme na suchém místě. Nejlépe při pokojové teplotě, která by neměla přesáhnout
25°C. Vyhýbáme se přímému slunci kvůli zapaření a možného vzniku plísně.

 Rizoto a víno

Rizoto se podlévá suchým bílým vínem, které pak i servírujte.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz