Recepty - arborio

Arborio známe také jako: italská rýže, rizoto

Původ arboria: Itálie

Recepty s arboriem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Rizoto a víno  

Z rýže Arborio se připravuje pravé italské rizoto. Tato kulatozrná rýže je díky vysokému obsahu amylopektinu jemná a mazlavá. Vařená rýže se dobře pojí s dalšími zrny a skvěle do sebe vstřebává chutě.

 Rady při nákupu

Arborio rýže se hodí na přípravu rizota. Seženete ji v supermarketu, ale stojí za to vyzkoušet specializované italské obchůdky, kde vám se správným a kvalitním druhem rýže arborio pomohou. Nejvíce se tento druh rýže japonské rýži Seté, která má stejně krátká zrna.

 Využití v kuchyni

Arborio se skvěle hodí na přípravu rizota, doporučujeme kuřecí kari steak s pravým italským rizotem nebo chřestové rizoto. Také ji můžete využití i na rýžový pudink a další dezerty z rýže, například pomerančové rizoto.

 Skladování

Skladujeme na suchém místě. Nejlépe při pokojové teplotě, která by neměla přesáhnout
25°C. Vyhýbáme se přímému slunci kvůli zapaření a možného vzniku plísně.

 Rizoto a víno

Rizoto se podlévá suchým bílým vínem, které pak i servírujte.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz