Recept Osso Bucco Milanese

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Osso Bucco Milanese

Úvod

Specialita z Italije dobra z Risotem z rejze Arborio

Postup

1. na taliri smichat mouku ze soli a peprem a obalit v tom maso z obou stran, oklepat prebytek.
2. Rospalit olej na panvicce a opeci maso z obou stran do hneda.
3. Dat maso na stranu.
4. V te same panvicce dodat cibuli,mrkev,celer a bobkovy list, snizit teplotu a nechat povarit asi 5 minut za obcasneho michani.
5. Dodat vino a nechat povarit az se vino zredukuje na polovinu. Dodat rajcata I stavu a rajcatovy protlak, sul a pepr na dochuceni a navratit maso do hrnce snizit teplotu a nechat pomalu dusit 1 hodinu a pul.
6. Odklopit poklicku.
7. Promichat vidlickou aby se vetsi kousky rajcat zmensily.
8. Dat jedno Osso Bucco na talir a polit omackou a navrsit Cremolatou.

Recept je z kategorií: Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 3606x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodinu 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Teleci spalik z nohy 4 kusy ( asi 5-6 cm vysoke )
  • Mouka 4 lzice
  • Olivovy olej 3 polevkove lzice
  • Menci cibule 1 nasekana na male kosticky
  • Mala mrkev 1 nasekana na drobno
  • Celerovy rapik 1 nasekany na drobno
  • Bobkovy list 1
  • Bile vino 5 unci = 150 ml
  • Na kosticky nakrajena rajcata z plechovky I ze stavou 28 unci = 80 g
  • Rajcatovy protlak 1 polevkova lzice
  • Sul a pepr
  • Gremolata
  • 1 struzek cesneku . Nasekany na drobno
  • jemne nastrouhana kura z ½ citron
  • 2 polevkove lzice nasekane petrzelky. Vse smichane dohromady

Doporučená příloha

  • Rissoto Milanese

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

exczech 28.03.14 20:27

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Osso Bucco Milanese

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 31.03.14 01:17

@ Casino je to z originalniho receptu ktery jsem ziskal od Italskeho sefa, jenom jsem vynechal ten safran jelikoz ten je pekne drahy a radsi jsem dodal trochu oleje z bilych lanyzu, proto je to risoto bile! Ze to je Osso Buco vim take asi jsem udelal preklep.

 
casino
4463 příspěvků 31.03.14 00:20
Přišlo mi mailem od neregistrované labužnice:

Prosim ne osso buCCo ale OSSO BUCO. Milanske risotto, podle toho jak je
blede, ten kolega asi nikdy nevidel, divne, je tu spousta dobrych
italskych restauraci. V Topeka asi ne.
***
Jak jsem koupil, tak prodávám… :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 30.03.14 23:07

..no, doletel k nam vtacik zdaleka a..a uz je odplaseny… :think:

 
birkana
1663 příspěvků 29.03.14 14:08

@Dadooa, tak jako oni píší česky, já píšu anglicky (německy, rusky apod.) - mám příbuzné a přátele od Victorie po Oregon :kytka: Také mne kvůli jisté „kostrbatosti“ nekamenují :evil:. Nakonec vždy společnou řeč najdeme :lol: i když to někdy zatraceně dlouho trvá! Záleží na významu, myšlence ;) víc, než na gramatice a slohu :?: :?

 
Dadooa
268 příspěvků 29.03.14 14:02

@jolana Asi si to trosku nepochopila. To Lyduska ma problem s mym nazyvanim veci pravymi jmeny. Ale nikomu med kolem huby pokrytecky nemazu a ani nebudu. Asi jsem drsna :-D Nic ve zlym ale. Mi slovenstina nevadi, naopak.

 
jolana
5064 příspěvků 29.03.14 13:49

Dadoa, Lyd. nikdy nepisala cesky. Kurnik sopa kam sme to az dosli…cestina, slovencina…a s tym spojene trenice..tie tu uz tiez boli :cert: Som na stopercent presvedcena ze Slovania su ako kulturne tak aj spolocensky lepsi ako ine narody. Mali by sme byt radi ze sa k sebe este mame :hug:..pokial nas nerozdelia este viac ako sa uz stalo.. :mavam:

 
Dadooa
268 příspěvků 29.03.14 12:47

@Lyduska Jj..asi jste na tom s cestinou podobne ;-)

 
birkana
1663 příspěvků 29.03.14 12:39

Nedokonalou češtinu toleruji, vždy se vše nějak vysvětlí :idea: Vzhledem k časovému pásmu náš kolega právě spí (věřím, že sladce) - já si počkám na jeho vyjádření. Jinak by to byl monolog „do zdi“ 8)

 
hippolyta
393 příspěvků 29.03.14 12:20

Každej má svůj kus pravdy, ale tentokrát se (pro někoho asi neuvěřitelně :- ) ) přidávám na stranu casino. Navzdory mému rozhořčení u prvního kolegova receptu (což bylo myslím „Moje Tiramisu“) bych řekla, že má, co říct a jde do sebe! Když si tady jen píšeme a ještě s mírnou jazykovou bariérou, nebejvá o nedorozumění nouze. To je názor, ke kterému jsem se dopracovala při zapojení téměř veškeré své schopnosti tolerance a je mi líp :- ). Aspoň se tu něco děje. Zdravím.

 
Lyduska
346 příspěvků 29.03.14 11:49

Stále sa mi však komentáte od nového kolegu z Kansasu čítajú lepšie ako komentáre od Dadooa…

 
birkana
1663 příspěvků 29.03.14 11:35

@Dadooa, nový kolega v profilu uvádí bydliště Topeka - to město je (pokud se nemýlím) v Kansasu (USA). My jsme ti divoši ze „Starého kontinentu“ 8o.

Docela bych přivítala, kdyby nám sem @exczech vložil nějakou neokoukanou místní specialitu. To bych považovala za přínosné :kytka:

 
Dadooa
268 příspěvků 29.03.14 11:22

Mozna kdyby se novy kolega nechoval jak slon v porcelanu, nebo misionar co nese divochum konecne osvicení, tudiz netvaril ze sezral vsechnou moudrost sveta, nejdriv si vsimnul, ze tu sou desetitisice receptu a necpal sem davno provarene a zname.. hloupe nepoucoval… no je toho dost..

@exczech Kdyz fotim NECO tak to NECO taky musi byt videt a poznat..
VSICHNI sem davaj svoje fotky (jen admini ne) ale na rozdil od tebe je na nich videt i jidlo ke kterymu patri recept ;-)

 
birkana
1663 příspěvků 29.03.14 10:53

Ať jsou pro nás fotky dobré nebo ne :twisted: Jak jsi k nám, obyčejným uživatelům serveru ohleduplný :pocitac: :pocitac: :pocitac:

@casino, ono se říká: „chytrému napověz“, ale zde :think:

 
exczech
297 příspěvků 29.03.14 02:23
OssoBucco

Panove a damy, to OssoBucco je v prostred talire na Risotu a je pokryte tou zeleninou a stavou ve ktere se to dusilo. Na rozdil od nekterych receptu co tady vidim, ja pouzivam vyhradne fotky ktere jsem udelal sam at uz jsou pro vas dobre nebo ne!

 
casino
4463 příspěvků 29.03.14 00:27
Přátelé, kamarádi, kolegové...

…navrhuji, abychom novému kolegovi poskytli 100 dní hájení (proto nekomentuji úvodní foto) a on se tu zatím v klidu rozkouká a naučí se používat „vyhledavač“… :)

 
Dadooa
268 příspěvků 28.03.14 23:01

A to Osso Bucco je kde…?
To sme teda v rejzi.. :lol:

 
exczech
297 příspěvků 28.03.14 20:56

Vidim ze nejsem jediny co to ma rad :potlesk: :lol:

 
di
2451 příspěvků 28.03.14 20:52

Sveva a Bento .

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz