Recept Rajské rizoto

Labužník jandule02 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Krůtí maso nakrájíme na menší kostky, žampiony na plátky, cibuli a česnek na drobno a rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Bylinky rozsekáme na drobno a parmazán nakrouháme. Do kastrolu nebo na hlubokou pánev dáme rozehřát olej a na něm zprudka osmažíme krůtí maso, poté přidáme krevetky, cibuli a česnek, osolíme, opepříme. Necháme za občasného míchání chvíli dělat. Pak postupně přidáváme žampiony, 1/2 bylinek, rajčata, opět chvíli dusíme (tak 15 min.) - protože všechno to pustí šťávu. Pak přidáme lžičku másla, přisypeme rýži, zamícháme, přidáme víno a opět necháme bublat. Podle stavu rýže přidáváme vývar a pomaličku dusíme. Těsně před dokončením dosypeme bylinky, event. dosolíme a dopepříme. Do hotového pokrmu (pokrm je hotový, když je rýže měkká a jídlo má jakoby kašovitou konsistenci) dáme asi tak 1 vrchem PL parmazánu a zamícháme. (Ale nesmí to být kaše, všechny kousky musí být měkké, ale nerozvařené, kromě rajčat). Kdo má rád, může si parmazánem posypat ještě rizozo na talíři.

Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže

Nahlásit recept

  • 02.06.10 vloženo
  • 4430x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g krůtích prsou
  • 1 hrnek vyloupaných krevet (koktejlových)
  • 8 žampionů (hrnek nakrájených na plátky)
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 8 větších masitých rajčat
  • 1 hrnek rýže kulatozrnné (nejlépe arborio)
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • vývar nebo voda dle potřeby
  • olivový olej
  • lžička másla
  • zelené bylinky (oregáno, bazalka, rozmarýn, libeček) - čerstvé pokud možno
  • parmazán dle chuti
  • sůl, pepř
  • pozn. 1 hrnek=250 ml (prostě kafáč)

Doporučená příloha

  • jakýkoli listový salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajské rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rajské rizoto

Labužník jandule02
1089 příspěvků 3.6.10 19:31
Re: Rajské rizoto

Je možné, že je to kříženec. Jedla jsem toto rizoto u své bývalé spolužačky, která se hned po maturitě provdala do Itálie a žije tam celý život. Ale znáš to, někdy se kuchyně prokříží a přizpůsobí. Tohle asi bude ten případ. Takže protože to nejde opravit jinak, tak opravuji tady - původ: česko-italský.

sveva
751 příspěvků 3.6.10 00:48
Re: Rajské rizoto

Pokud recept prezentuješ jako italský, asi k tomu máš nějaký důvod. Jen pro upřesnění pro labužníky, jaký je zdroj? V italském prostředí je taková příprava hodně neobvyklá. Mají rádi podobně uvařené krůtí maso, možná by přidali rýži jako přílohu.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz