Recept Paella s kuřecím masem a krevetami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Paella s kuřecím masem a krevetami

Postup

Na paella pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme osolené a opepřené kuřecí čtvrtky i s kůží a asi 10 min restujeme dozlatova. Přidáme na silnější plátky nakrájený česnek ( v žádném případě nedávat cibuli, v originálním španělském receptu skutečně není), lžičku sladké papriky, na drobno nakrájenou červ. a zel. papriku a feferonku. Chvíli restujeme, než nám paprika změkne a chutě se spojí. Poté přidáme rajčata, lehce zamícháme, opět necháme chvíli restovat. Zalijeme asi půlkou vývaru, osolíme, kdo má rád, může v této chvíli přidat trošku hrášku a na kousky nakrájené fazolové lusky, já je nedávám. Rozdrtíme si šafrán v hmoždíři spolu se solí a trochou teplé vody a nalijeme do pánve, lehce zamícháme a asi 20 min vaříme. Nepřikrýváme!! Lehce vmícháme rýži a necháme další asi půl hod vařit a už nemícháme! Průběžně doléváme vývar a ochutnáváme, jestli už je rýže hotová. Na závěr nahoru přidáme krevety krátce osmahnuté na oliv. oleji, poklademe plátky citronu a nechame asi 5-10 min dojít

Nahlásit recept

  • 03.08.11 vloženo
  • 13507x zobrazeno

Ingredience

  • 2 porce
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 8 velkých krevet čerstvých
  • 200g rýže arborio
  • 1l zeleninového nebo kuřecího vývaru ( může být i z kostky)
  • plechovka rajčat nebo 300g čerstvých přezrálých oloupaných rajčat
  • 1 červená a zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 chilli papričky
  • špetka šafránu
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • olivový olej
  • citron

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 28.07.13 19:16


Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Paella s kuřecím masem a krevetami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4480 příspěvků 28.07.13 20:47
Vím, samochvála smrdí...

… ale mám rýmu jako trám :mrgreen:
Nevzpomínám, kdy jsem chválil vlastní uvaření, pokud vůbec kdy…, ale tady si nemohu pomoci ;) :)
Můžu se jen domýšlet, jak má PAELLA vypadat a jak by měla chutnat :nevim: ;) ale dnes se mi s jídlem k obědu zadařilo a ještě teď, když jdu kolem kastrolu se zbytkem krmě (už bez masa) tak neodolám a lžící bagruju :)
Až na maličkosti (místo lemonu - limeta, a šafrán se odstěhoval do Humpolce) jsem recept dodržel - dokonce i krevety byly (mražené), ale MAKRONKY byly k neuhlídání, grrr… Pokud by nebylo zdůrazněno že cibuli néééééééééé!!! tak bych ji tam samozřejmě dal. Vůůůbec nám v jídle nechyběla!!!
Bylo vařeno na plotně v největším kastrole co je v domě, ale v závěru jsem kastrol přesunul do trouby, protože rýže se začínala připalovat.
A proč jsem z jídla tak „vodvázanej“?
No, pominu-li, že na •2 porce uvedené •4 kuřecí čtvrtky (tedy 1 kuře) mi přijde trošku přehnané 8) tak •1l zeleninového nebo kuřecího vývaru ( může být i z kostky) na •200g rýže arborio mi přijde hodně přehnané ;) Já na 1kg neprané rýže použil něco málo přes litr vývaru!!! A PRÁVĚ TOTO POVAŽUJI ZA NEJVĚTŠÍ ÚSPĚCH DNEŠNÍHO VAŘENÍ!!! RÝŽE BYLA TAK AKORÁT, ROZHODNĚ NEBYLA SUCHÁ :palec:…no, ledaže by rýže správně měla plavat v sóóósu, ale to já právě, jak to má bejt správně, NEVÍM :nevim: :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.08.11 23:24

Jasně, toho jsem si nevšim, chorizo tam docela jistě patří. :palec:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.08.11 23:00

v našem oblíbeném receptu je ještě chorizo… :wink:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 03.08.11 22:42

Tak tenhle recept vypadá skutčně autenticky, v domácích podmínkách. :potlesk: Zatím jsem se paellou potkal jen v restauracích, kde jí vařili venku na - no, pánev se tomu říct nedá, když to má metr a půl v průměru. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz