Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
BreeVanDeKamp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na paella pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme osolené a opepřené kuřecí čtvrtky i s kůží a asi 10 min restujeme dozlatova. Přidáme na silnější plátky nakrájený česnek ( v žádném případě nedávat cibuli, v originálním španělském receptu skutečně není), lžičku sladké papriky, na drobno nakrájenou červ. a zel. papriku a feferonku. Chvíli restujeme, než nám paprika změkne a chutě se spojí. Poté přidáme rajčata, lehce zamícháme, opět necháme chvíli restovat. Zalijeme asi půlkou vývaru, osolíme, kdo má rád, může v této chvíli přidat trošku hrášku a na kousky nakrájené fazolové lusky, já je nedávám. Rozdrtíme si šafrán v hmoždíři spolu se solí a trochou teplé vody a nalijeme do pánve, lehce zamícháme a asi 20 min vaříme. Nepřikrýváme!! Lehce vmícháme rýži a necháme další asi půl hod vařit a už nemícháme! Průběžně doléváme vývar a ochutnáváme, jestli už je rýže hotová. Na závěr nahoru přidáme krevety krátce osmahnuté na oliv. oleji, poklademe plátky citronu a nechame asi 5-10 min dojít
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paella s kuřecím masem a krevetami
… ale mám rýmu jako trám

ale dnes se mi s jídlem k obědu zadařilo a
ještě teď, když jdu kolem kastrolu se zbytkem krmě (už bez masa) tak
neodolám a lžící bagruju 
tak •1l zeleninového nebo kuřecího vývaru
( může být i z kostky) na •200g rýže arborio mi přijde hodně
přehnané
Já na 1kg neprané rýže použil
něco málo přes litr vývaru!!! A PRÁVĚ TOTO POVAŽUJI ZA NEJVĚTŠÍ
ÚSPĚCH DNEŠNÍHO VAŘENÍ!!! RÝŽE BYLA TAK AKORÁT, ROZHODNĚ NEBYLA SUCHÁ
…no, ledaže by rýže správně
měla plavat v sóóósu, ale to já právě, jak to má bejt správně, NEVÍM

Nevzpomínám, kdy jsem chválil vlastní uvaření, pokud vůbec kdy…, ale tady si nemohu pomoci
Můžu se jen domýšlet, jak má PAELLA vypadat a jak by měla chutnat
Až na maličkosti (místo lemonu - limeta, a šafrán se odstěhoval do Humpolce) jsem recept dodržel - dokonce i krevety byly (mražené), ale MAKRONKY byly k neuhlídání, grrr… Pokud by nebylo zdůrazněno že cibuli néééééééééé!!! tak bych ji tam samozřejmě dal. Vůůůbec nám v jídle nechyběla!!!
Bylo vařeno na plotně v největším kastrole co je v domě, ale v závěru jsem kastrol přesunul do trouby, protože rýže se začínala připalovat.
A proč jsem z jídla tak „vodvázanej“?
No, pominu-li, že na •2 porce uvedené •4 kuřecí čtvrtky (tedy 1 kuře) mi přijde trošku přehnané
Jasně, toho jsem si nevšim, chorizo tam docela jistě patří.
v našem oblíbeném receptu je ještě chorizo…
Tak tenhle recept vypadá skutčně autenticky, v domácích podmínkách.
Zatím jsem se paellou potkal jen
v restauracích, kde jí vařili venku na - no, pánev se tomu říct nedá,
když to má metr a půl v průměru. 