Recept Risotto con fave e asparagi

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Risotto con fave e asparagi

Úvod

Napisal som preto taliansky aby bolo jasne ze to je to originalne risotto to „riedke“ ,nie ceske -slovenske rizoto -dusena ryza -nakyp ( ktora je tiez vyborna ale je to daco uplne ine). Takze arborium gulata ryza dusena s vinom a vyvarom so zelenym bobom a sparglou ochutena pekorinom romanom.

Postup

1-V osolenej vriacej vode rychlo obarime sparglu nasa bola uplne mlada ani nie 1 minutu, a dali do ladovej vody aby nestratila farbu. Cerstvy zeleny bob som cele struky obaril -povaril cca.1 minutu a ochladil aby sa nam dal lepsie otvarat . Z toho 1 kila bobu nam ostane cca. 300 gramov zelenych fazul. Ktore som dal rychlo povarit do osolenej vody a tak isto dal ochladit aby sme nestratili farbu.

2-Na horuci olivovy olej som si dal oprazit do bleda , sklovita nakrajanu cibulu a cesnak. Pridal som omytu ryzu a caa. 2 minuty prazil.Potom som pridal deci a pol vina a zvysil plamen a miesal pokial sa vino neabsrobovalo a alkohol nevyparil.

3-Tajomstvo dobreho risotta je dobry vyvar, mne sa ho vyrabat nechcelo ale nepouzil som kocku ale cca. 1 liter jedeneho z tych lepsich gurmanskych pre restauracie bez MSG. Vyvar som si nalial do hrnca zohrial a znizil plamen. Zobral sufanku a postupne zacal pridavat po jednej pri stalom miesani na nizkom plameni do ryze…pracne a pomale.Dost casto ochutnaval aby sme dostali al dente ryzu ale kremovy povrch.

4-Tak 2 minuty pred koncom som vmiesal 2 kusky masla a nastruhane pekorino romano ( kdo chce si da parmigiana). Sparglu som nakrajal na kusky a s bob rychlo obaril , scedil a vmiesal do risotta, posledne som primiesal niekolko lyzic na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate .Ochutil podla potreby.

5-Servirovali okamzite horuce a prizdobili suplinami pekorina.

Recept je z kategorií: Luštěniny Pokrmy z rýže Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 7032x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 hrnceky ryza arborio
  • 150 ml vino biele
  • 1 liter vyvar na podliatie
  • 10 spargla
  • 1 kg bob zeleny
  • 50 g pekorino romano
  • 50 g maslo
  • 2 lyzice olivový olej
  • 1strucik cesnak
  • 1 cibula nasekaná
  • 2 lyzice petržlenová vňať čerstvo posekaná
  • sol,mleté čierne korenie
  • voda podľa potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.10.10 00:56

Kym so na chvilu odisiel k telefonu tak daaky „koumak“ mi tam pridal chorizo klobasu, „vylepsil“ to, tento pekny vegetariansky recept.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bento 11.10.10 01:14

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Risotto con fave e asparagi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 12.10.10 00:56

Kym so na chvilu odisiel k telefonu tak daaky „koumak“ mi tam pridal chorizo klobasu, „vylepsil“ to, tento pekny vegetariansky recept.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz