Recept Risotto con fave e asparagi

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Risotto con fave e asparagi

Úvod

Napisal som preto taliansky aby bolo jasne ze to je to originalne risotto to „riedke“ ,nie ceske -slovenske rizoto -dusena ryza -nakyp ( ktora je tiez vyborna ale je to daco uplne ine). Takze arborium gulata ryza dusena s vinom a vyvarom so zelenym bobom a sparglou ochutena pekorinom romanom.

Postup

1-V osolenej vriacej vode rychlo obarime sparglu nasa bola uplne mlada ani nie 1 minutu, a dali do ladovej vody aby nestratila farbu. Cerstvy zeleny bob som cele struky obaril -povaril cca.1 minutu a ochladil aby sa nam dal lepsie otvarat . Z toho 1 kila bobu nam ostane cca. 300 gramov zelenych fazul. Ktore som dal rychlo povarit do osolenej vody a tak isto dal ochladit aby sme nestratili farbu.

2-Na horuci olivovy olej som si dal oprazit do bleda , sklovita nakrajanu cibulu a cesnak. Pridal som omytu ryzu a caa. 2 minuty prazil.Potom som pridal deci a pol vina a zvysil plamen a miesal pokial sa vino neabsrobovalo a alkohol nevyparil.

3-Tajomstvo dobreho risotta je dobry vyvar, mne sa ho vyrabat nechcelo ale nepouzil som kocku ale cca. 1 liter jedeneho z tych lepsich gurmanskych pre restauracie bez MSG. Vyvar som si nalial do hrnca zohrial a znizil plamen. Zobral sufanku a postupne zacal pridavat po jednej pri stalom miesani na nizkom plameni do ryze…pracne a pomale.Dost casto ochutnaval aby sme dostali al dente ryzu ale kremovy povrch.

4-Tak 2 minuty pred koncom som vmiesal 2 kusky masla a nastruhane pekorino romano ( kdo chce si da parmigiana). Sparglu som nakrajal na kusky a s bob rychlo obaril , scedil a vmiesal do risotta, posledne som primiesal niekolko lyzic na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate .Ochutil podla potreby.

5-Servirovali okamzite horuce a prizdobili suplinami pekorina.

Recept je z kategorií: Luštěniny Pokrmy z rýže Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 11.10.10 vloženo
  • 7163x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 hrnceky ryza arborio
  • 150 ml vino biele
  • 1 liter vyvar na podliatie
  • 10 spargla
  • 1 kg bob zeleny
  • 50 g pekorino romano
  • 50 g maslo
  • 2 lyzice olivový olej
  • 1strucik cesnak
  • 1 cibula nasekaná
  • 2 lyzice petržlenová vňať čerstvo posekaná
  • sol,mleté čierne korenie
  • voda podľa potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 12.10.10 00:56

Kym so na chvilu odisiel k telefonu tak daaky „koumak“ mi tam pridal chorizo klobasu, „vylepsil“ to, tento pekny vegetariansky recept.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Bento 11.10.10 01:14

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Risotto con fave e asparagi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Bento
794 příspěvků 12.10.10 00:56

Kym so na chvilu odisiel k telefonu tak daaky „koumak“ mi tam pridal chorizo klobasu, „vylepsil“ to, tento pekny vegetariansky recept.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz