Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jau Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rizoto italského typu, vláčné a šťavnaté.
Omyté ředkvičky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké. Slaninu opékáme dokřupava, pak rozlámeme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme suchou nepropláchnutou!! rýži, mícháme, až zesklovatí. Postupně po jednotlivých naběračkách přiléváme horký vývar, promícháme a necháme vsáknout. Takto vaříme, dokud není rýže téměř měkká (al dente), nesmí být suchá, ale krémová a šťavnatá. Do hotové rýže vmícháme ředkvičky, bylinky, máslo a část sýra, promícháme a na závěr vmícháme většinu z dokřupava upečené slaniny. Zbytkem slaniny a sýra posypeme porce na talíři.
bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Risotto s grilovanými ředkvičkami a pancettou