Recept Italské Risi e bisi Dia Veg Pra

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Italské Risi e bisi

Postup

Vyloupat hrášek a dát stranou. V 1 1/2l osolené vody, vařit lusky po 1 hodinu. Přelít přez síto, vyhodit lusky, uschovat vývar a udržovat ho teplý. Na jemno nakrájet slaninu, oloupat a na jemno nakrájet cibuli. Rozehřát máslo na velké pánvi a osmažit slaninu s cibulí. Přidat rýži a smažit ji za stálého míchání, až zesklovatí. Přilít dvě sběračky vývaru, hrášek a vařit po 5min. Když rýže vstřebala všechnu tekutinu, přidávat další vývar za stálého míchání, až asi po 18minutách, rýže je ¨al dente¨. Přidat polovinu parmesánu a petrželku. Nechat Risi e bisi stát minutu, nebo dvě a potom ho posypat zbytkem parmesánu.

Recept je z kategorií: Rýže

Nahlásit recept

  • 22.09.02 vloženo
  • 6060x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800g lusků mladého, zeleného hrášku
  • 75g syrové slaniny (Panchetta), nebo vzduchem sušené
  • 1 cibule
  • 75g másla
  • 300g rýže, nejlépe Arborio
  • 2 lžíce na jemno posekané petrželky
  • 100g nastrouhaného parmesánského sýru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italské Risi e bisi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz