Recept Risotto Milanese

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Risotto Milanese

Úvod

Uspesne risotto muze byt udelano jenom z Italskeho typu ryze jako je Arborio rice. Je to specialita z Milanske oblasti v Lombardy.
Ja dodavam pro vyraznejsi chut trochu oleje z bile truffle, je to vynikajici
Myslim ze truffle je Cesky Lanyz, ale nejsem si jist.Vynechal jsem ten Safran, nebot je dost drahy a take malo dostupny v ochodech.Proto je to moje risotto bile.

Postup

1. v hrnci ohrat olivovy olej a dodat 2 lzicky masla na mirnem ohni. Pridat cibuli a pomalu dusit do zmeknuti, asi 8-10 minut. Pridat Safran a za staleho michani povarit asi 1 minutu. Pridat ryzi a michat vareckou az je ryze zcela obalena, asi 3-4 minuty.
2. Dodat vino k ryzi a potom dodat 4 male sberacky vyvaru a pomalu varit, michajic obcas az je vsechen tekuty obsah vstreban.
3. Pridavame vyvar jednu sberacku po jedne, cekajic az se vsechen vyvar vstreba pred dodanim dalsiho vyvaru
4. Po as 20 minutach , ochutnat ryzi. Je hotova az je mekka a ma kremovou koncistenci. Vmichame do toho zbyvajicy maslo a Parmazan syr az je vse vstrebano.

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 2359x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Olivovy olej 2 polevkove lzice
  • Maslo 6 polevkovych lzic
  • Cibule stredni velikosti 1 posekana na drobno
  • Safran 1 cajova lzicka
  • Arborio ryze 2 cups =480 ml, asi 240 g
  • Bile vino 120 ml
  • Hovezi vyvar 960 ml ( muze byt udelany z kostky )
  • Cerstve nastrouhany Parmazan ½ cup = 120 g

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

exczech 28.03.14 20:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Risotto Milanese

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 31.03.14 21:51

Certainly, madam.

 
di
2451 příspěvků 31.03.14 21:38

Ale musí být jen solidní, jinak ne.