Recept Risotto Milanese
exczech Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Uspesne risotto muze byt udelano jenom z Italskeho typu ryze jako je Arborio rice. Je to specialita z Milanske oblasti v Lombardy. Ja dodavam pro vyraznejsi chut trochu oleje z bile truffle, je to vynikajici Myslim ze truffle je Cesky Lanyz, ale nejsem si jist.Vynechal jsem ten Safran, nebot je dost drahy a take malo dostupny v ochodech.Proto je to moje risotto bile.
Postup
1. v hrnci ohrat olivovy olej a dodat 2 lzicky masla na mirnem ohni. Pridat cibuli a pomalu dusit do zmeknuti, asi 8-10 minut. Pridat Safran a za staleho michani povarit asi 1 minutu. Pridat ryzi a michat vareckou az je ryze zcela obalena, asi 3-4 minuty. 2. Dodat vino k ryzi a potom dodat 4 male sberacky vyvaru a pomalu varit, michajic obcas az je vsechen tekuty obsah vstreban. 3. Pridavame vyvar jednu sberacku po jedne, cekajic az se vsechen vyvar vstreba pred dodanim dalsiho vyvaru 4. Po as 20 minutach , ochutnat ryzi. Je hotova az je mekka a ma kremovou koncistenci. Vmichame do toho zbyvajicy maslo a Parmazan syr az je vse vstrebano.
- 28.03.14 vloženo
- 4007x zobrazeno
Čas přípravy
- asi 45 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Olivovy olej 2 polevkove lzice
- Maslo 6 polevkovych lzic
- Cibule stredni velikosti 1 posekana na drobno
- Safran 1 cajova lzicka
- Arborio ryze 2 cups =480 ml, asi 240 g
- Bile vino 120 ml
- Hovezi vyvar 960 ml ( muze byt udelany z kostky )
- Cerstve nastrouhany Parmazan ½ cup = 120 g
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Risotto Milanese
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Risotto Milanese
Certainly, madam.
2453 příspěvků 31.3.14 21:38
Ale musí být jen solidní, jinak ne.
Would you like a cup of exczech?
Mimo jine slovo hrnek jsem nezapomnel, ale to slovo CUP je odmerka na tekute i solidni ingredience a nema to nic spolecneho z hrnkem
Jiz jsem ten recept opravil z vysvetlenim
Jak můžete zapomenout slovo hrnek, ale vyraz rejze ne? Ryze je mnohem mnohem hezci na pohled i na poslech
2453 příspěvků 28.3.14 20:53
A cup je hrnek.
Truffle je lanýž.