Recept Risotto Milanese

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Risotto Milanese

Úvod

Uspesne risotto muze byt udelano jenom z Italskeho typu ryze jako je Arborio rice. Je to specialita z Milanske oblasti v Lombardy.
Ja dodavam pro vyraznejsi chut trochu oleje z bile truffle, je to vynikajici
Myslim ze truffle je Cesky Lanyz, ale nejsem si jist.Vynechal jsem ten Safran, nebot je dost drahy a take malo dostupny v ochodech.Proto je to moje risotto bile.

Postup

1. v hrnci ohrat olivovy olej a dodat 2 lzicky masla na mirnem ohni. Pridat cibuli a pomalu dusit do zmeknuti, asi 8-10 minut. Pridat Safran a za staleho michani povarit asi 1 minutu. Pridat ryzi a michat vareckou az je ryze zcela obalena, asi 3-4 minuty.
2. Dodat vino k ryzi a potom dodat 4 male sberacky vyvaru a pomalu varit, michajic obcas az je vsechen tekuty obsah vstreban.
3. Pridavame vyvar jednu sberacku po jedne, cekajic az se vsechen vyvar vstreba pred dodanim dalsiho vyvaru
4. Po as 20 minutach , ochutnat ryzi. Je hotova az je mekka a ma kremovou koncistenci. Vmichame do toho zbyvajicy maslo a Parmazan syr az je vse vstrebano.


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.03.14 vloženo
  • 2281x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Olivovy olej 2 polevkove lzice
  • Maslo 6 polevkovych lzic
  • Cibule stredni velikosti 1 posekana na drobno
  • Safran 1 cajova lzicka
  • Arborio ryze 2 cups =480 ml, asi 240 g
  • Bile vino 120 ml
  • Hovezi vyvar 960 ml ( muze byt udelany z kostky )
  • Cerstve nastrouhany Parmazan ½ cup = 120 g

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

exczech 28.03.14 20:32

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Risotto Milanese

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 31.03.14 21:51

Certainly, madam.

 
di
2451 příspěvků 31.03.14 21:38

Ale musí být jen solidní, jinak ne.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 31.03.14 21:32

Would you like a cup of exczech?

 
exczech
297 příspěvků 31.03.14 19:49

Mimo jine slovo hrnek jsem nezapomnel, ale to slovo CUP je odmerka na tekute i solidni ingredience a nema to nic spolecneho z hrnkem :P

 
exczech
297 příspěvků 31.03.14 19:48

Jiz jsem ten recept opravil z vysvetlenim :lol:

 
Frantiska
927 příspěvků 29.03.14 10:13

Jak můžete zapomenout slovo hrnek, ale vyraz rejze ne? Ryze je mnohem mnohem hezci na pohled i na poslech :)

 
di
2451 příspěvků 28.03.14 20:53

A cup je hrnek. ;-)

 
oldsoft
682 příspěvků 28.03.14 20:48

Truffle je lanýž. ;)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz