Recept Risotto s červeným vínem
Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Italské risotto s červeným vínem z regionu Umbrie.
Postup
Osmahněte na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte tymián a rozmarýn. Na zezlátlou cibuli přidejte rýži a opražte ji za stálého míchání. Rýži zalijte vínem a nechte ho vypařit. Postupně potom přidávejte horký vývar do rýže a průběžně míchejte (nalijete pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháte vstřebat – takto pokračujete). Rýže se takto vaří cca 18-20min. Jakmile je rýže „al dente“ dáte ji stranou, opepříte, přidáte malou kostku másla (cca 2cm) a větší hrst nastrouhaného sýra a pomalu do rýže vmícháte a necháte chvilku odpočinout. Podávejte posypané sýrem.
- 05.12.14 vloženo
- 3442x zobrazeno
Ingredience
- italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio cca 250g
- silný kuřecí vývar cca 600ml (kolik bude stačit)
- čerstvý timián a rozmarýn (špetka)
- červené víno cca 3dc
- cibule (nejlépe červená)
- máslo cca 3cm kostka strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
- kapka olivového oleje
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Risotto s červeným vínem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Risotto s červeným vínem