Recepty - černý čaj

Recepty s černým čajem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pravý černý čaj se vyrábí z lístků Camellia sinensis z čajových zahrad Indie nebo Číny. Lístky procházejí oxidací, nesprávně se používá termín fermentace. Čaj se zalévá horkou vodou (cca 90°C), výluh je pak červenohnědé barvy. Tento čaj obsahuje více kofeinu než ostatní čaje a podává se podobně jako káva k moučníkům. Vychutnejte si jako Angličani čaj o páté s něčím dobrým k zakousnutí. Černý čaj snižuje cholesterol a riziko cévní mozkové příhody, posiluje imunitní systém a podporuje spalování tuků. Podává se i při žaludečních nevolnostech.

 Rady při nákupu

Černý čaj lze koupit v obchodech s potravinami, čajovnách, dárkovnách i v obchodech zdravé výživy. Zakoupit ho lze nejčastěji ve formě nálevových sáčků nebo jako sypaný čaj. Nekupujte výrazně levné čaje, ty obsahují nežádoucí příměsi a jejich kvalita je výrazně nižší.

 Využití v kuchyni

Je určen k přímé spotřebě, zalévá se vroucí vodou a louhuje se maximálně 2-3 minuty. Výjimečnou jemnost dodá čaji i mléko, tato kombinace je známá jako „anglický čaj“:. Vyzkoušejte indický čaj Masala nebo fran­couzský punč, který obsahuje alkohol.

 Skladování

Uchováváme v na suchém místě, keramické a kovové dózy jsou pro skladování čaje ideální. Takto nám může vydržet uskladněn až dva roky.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz