Recepty - černý čaj

Recepty s černým čajem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pravý černý čaj se vyrábí z lístků Camellia sinensis z čajových zahrad Indie nebo Číny. Lístky procházejí oxidací, nesprávně se používá termín fermentace. Čaj se zalévá horkou vodou (cca 90°C), výluh je pak červenohnědé barvy. Tento čaj obsahuje více kofeinu než ostatní čaje a podává se podobně jako káva k moučníkům. Vychutnejte si jako Angličani čaj o páté s něčím dobrým k zakousnutí. Černý čaj snižuje cholesterol a riziko cévní mozkové příhody, posiluje imunitní systém a podporuje spalování tuků. Podává se i při žaludečních nevolnostech.

 Rady při nákupu

Černý čaj lze koupit v obchodech s potravinami, čajovnách, dárkovnách i v obchodech zdravé výživy. Zakoupit ho lze nejčastěji ve formě nálevových sáčků nebo jako sypaný čaj. Nekupujte výrazně levné čaje, ty obsahují nežádoucí příměsi a jejich kvalita je výrazně nižší.

 Využití v kuchyni

Je určen k přímé spotřebě, zalévá se vroucí vodou a louhuje se maximálně 2-3 minuty. Výjimečnou jemnost dodá čaji i mléko, tato kombinace je známá jako „anglický čaj“:. Vyzkoušejte indický čaj Masala nebo fran­couzský punč, který obsahuje alkohol.

 Skladování

Uchováváme v na suchém místě, keramické a kovové dózy jsou pro skladování čaje ideální. Takto nám může vydržet uskladněn až dva roky.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz