Recept Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

Postup

Do hrnce poskládat syrová vajíčka, posypat je solí a zalít studenou vodou tak, aby byla ponořena. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 20min. Sejmout z ohně, slít a nechat vychladnout. Pomocí obrácené lžíce naťukat celou skořápku vajec, ale neloupat je. V hrnci smíchat 3 hrnky vody se sójovou omáčkou, solí, čajovými listy, badyánem, skořicí a kůrou z mandarinek. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu přikryté vařit po 3 hodiny. Sejmout z ohně, přidat vejce, vychladit a nechat je marinovat alespoň po 8 hodin v chladničce. Vejce mohou zůstat v marinádě až 1 1/2 dne, kdy získají intenzivní chuť. Skladovat neoloupaná vejce v chladničce, kde vydrží až 4 - 5 dní. Vejce jsou po oloupání velice atraktivní na pohled (mají rozpukaný vzorek), díky sójové omáčce a černého čaje a mají výbornou jemnou chuť po anýzu. Podávají se jako předkrm, chutťovka, nebo příloha k ostatním pokrmům.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 14005x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 vajec
  • 1 lžička soli
  • studená voda
  • 3 hrnky vody
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce listů tmavého čínského čaje
  • 2 badyány
  • kousek skořice asi 5cm dlouhý
  • 1 lžíce nastrouhané kůry z mandarinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.1.11 17:53

Vejce jsem uvařila pouze naměkko, naťukala skořápku a slabou jehlou propíchala bílek, v nálevu vařila jen hodinu a nechala louhovat do druhého dne, na míse malinko posypala červenou čilli i se semínky a pokapala tmavým sezamovým olejem. Vůně, chuť a potlesk :-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Starý recept, nový obrázek...děkuji Ti Pepíku ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz