Recept Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji
babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Do hrnce poskládat syrová vajíčka, posypat je solí a zalít studenou vodou tak, aby byla ponořena. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 20min. Sejmout z ohně, slít a nechat vychladnout. Pomocí obrácené lžíce naťukat celou skořápku vajec, ale neloupat je. V hrnci smíchat 3 hrnky vody se sójovou omáčkou, solí, čajovými listy, badyánem, skořicí a kůrou z mandarinek. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu přikryté vařit po 3 hodiny. Sejmout z ohně, přidat vejce, vychladit a nechat je marinovat alespoň po 8 hodin v chladničce. Vejce mohou zůstat v marinádě až 1 1/2 dne, kdy získají intenzivní chuť. Skladovat neoloupaná vejce v chladničce, kde vydrží až 4 - 5 dní. Vejce jsou po oloupání velice atraktivní na pohled (mají rozpukaný vzorek), díky sójové omáčce a černého čaje a mají výbornou jemnou chuť po anýzu. Podávají se jako předkrm, chutťovka, nebo příloha k ostatním pokrmům.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 19.01.03 vloženo
- 17804x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 8 vajec
- 1 lžička soli
- studená voda
- 3 hrnky vody
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1/4 lžičky soli
- 2 lžíce listů tmavého čínského čaje
- 2 badyány
- kousek skořice asi 5cm dlouhý
- 1 lžíce nastrouhané kůry z mandarinky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji
Vejce jsem uvařila pouze naměkko, naťukala skořápku a slabou jehlou propíchala bílek, v nálevu vařila jen hodinu a nechala louhovat do druhého dne, na míse malinko posypala červenou čilli i se semínky a pokapala tmavým sezamovým olejem. Vůně, chuť a potlesk