Recept Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

babi Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

Postup

Do hrnce poskládat syrová vajíčka, posypat je solí a zalít studenou vodou tak, aby byla ponořena. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 20min. Sejmout z ohně, slít a nechat vychladnout. Pomocí obrácené lžíce naťukat celou skořápku vajec, ale neloupat je. V hrnci smíchat 3 hrnky vody se sójovou omáčkou, solí, čajovými listy, badyánem, skořicí a kůrou z mandarinek. Přivéct do varu, snížit teplotu a pomalu přikryté vařit po 3 hodiny. Sejmout z ohně, přidat vejce, vychladit a nechat je marinovat alespoň po 8 hodin v chladničce. Vejce mohou zůstat v marinádě až 1 1/2 dne, kdy získají intenzivní chuť. Skladovat neoloupaná vejce v chladničce, kde vydrží až 4 - 5 dní. Vejce jsou po oloupání velice atraktivní na pohled (mají rozpukaný vzorek), díky sójové omáčce a černého čaje a mají výbornou jemnou chuť po anýzu. Podávají se jako předkrm, chutťovka, nebo příloha k ostatním pokrmům.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 19.01.03 vloženo
  • 17804x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 vajec
  • 1 lžička soli
  • studená voda
  • 3 hrnky vody
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 lžíce listů tmavého čínského čaje
  • 2 badyány
  • kousek skořice asi 5cm dlouhý
  • 1 lžíce nastrouhané kůry z mandarinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínská vejce naložená v sójové omáčce a černém čaji

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.1.11 17:53

Vejce jsem uvařila pouze naměkko, naťukala skořápku a slabou jehlou propíchala bílek, v nálevu vařila jen hodinu a nechala louhovat do druhého dne, na míse malinko posypala červenou čilli i se semínky a pokapala tmavým sezamovým olejem. Vůně, chuť a potlesk :-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Starý recept, nový obrázek...děkuji Ti Pepíku ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz