Recept Pstruh a la Nage s Ryzlinkem Dia Bezlep

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Uvarit neco À la Nage znamena posirovat, obvykle ryby a dary more v court bouillon. Po uvareni pouzit jak court bouillon = vyvar, tak zeleninu a naservirovat dane kolem posirovaneho jidla jako cast garniture = oblohy. Proto se zelenina kraji ozdobne tak jako v tomto pripade na sirky = julienne.

Postup

Predehrat troubu na 190 stupnu C.

Koreni vlozit do uzaviraci sitky (vejce) na caj. V kastrolku rozehrat vino se zeleninou a korenim a bylinkami. Pridat lzici oleje a nechat prejit varem.

Mezi tim na plocho rozlozit filatka a okorenit je soli a peprem. Od ocasni casti kazde file srolovat a rolky uprostred zajistit paratkem. Pripravena filatka poskladat na dno olejem vymazaneho litinoveho kastrolu anebo zapekaci misky.

Vse zalit pripravenou vinnou zalivkou a vlozit zapekaci misku nebo kastrol do trouby. Pect 15 minut nebo az maso ryby listkuje.

Vyjmout z trouby a nechat pet minut odpocinout. Vyjmout paratka, z tekutiny odstranit sitku s bobkovym listem a korenim a odstranit take snitky bylinek. Rolky poskladat do servirovaci misy.

Do kastrolku s vinnou zalivkou a zeleninou pomoci varecky jemne zamichat maslo, vzniklou omackou zalit rolky ze pstruhu a ihned podavat s bagetou nebo zamecke brambory jsou také vynikajici.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.04.11 vloženo
  • 2280x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 hrnek = 250 ml
  • 1 hrnek sucheho bileho vina jako je Ryzlink
  • 1 velka mrkev, ocistena a nakrajena na sirky (julienne)
  • 1 rapik celeru, oloupany je-li tuhy a nakrajeny na sirky (julienne)
  • 1/2 male cervene cibule tence nakrajene na platky
  • 4 cele cerne pepre
  • 3 bobulky jalovcinky, hrube rozdrcene
  • 2 hrebicky
  • 1 strouzek cesneku na tenke platky nakrajeny
  • 1 bobkovy list
  • 1 snitka tymianu
  • 1 snitka dobromyslu
  • 1 lzice oleje z vinnych seminek nebo podobneho
  • 4 x 150 - 200 g file z pstruha bez kosti a kuze
  • morska sul a cerstve mlety pepr
  • 1 lzice (150 ml) masla

Doporučená příloha

  • bageta, zámecké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pstruh a la Nage s Ryzlinkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 11.04.11 21:23

parles, respektuji Tvuj nazor, avsak plodnejsi debata by nejspis byla po vyzkouseni receptu :-) Recept je naprosto jednoduchy, nicim nepreplacany. Je to jeden z autentickych klasickych francouzskych receptu. Muze se pripravit s celym pstruhem, avsak file je snadno poznatelne podle chuti. Rada si vsak od Tebe vyslechnu, co Ti vlastne na teto priprave formou posirovani vadi…
Dalsi moje recepty na pstruhy najdes http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?… 8-o

 
parles
299 příspěvků 11.04.11 08:47

Babi, nic ve zlém, ale kdyby tam byl třeba pangas, tak bych to hodnotil velmi pozitivně. Ale upravit výborného pstruha tak, aby se nepoznalo, že je to pstruh,to mi přijde poněkud škoda. :think:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz