Recept Anýzová vejce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, vložíme zpět do hrnce a zalijeme vodou. Do vody dáme vařit pytlík čaje, sójovou omáčku, přidáme sůl a anýz podle rozpisu I a vaříme 8 minut. *Příprava omáčky:* Namočíme škrob v malé skleničce do trochy vody, promícháme a necháme separátně nabobtnat. Podle rozpisu II cibuli nakrájíme na větší kusy, přidáme sójovou omáčku, česnek pokrájený na plátky, zrnka pepře, cukr, Wei-su a vývar. Vše povaříme 8 minut. Pak po malých částech za důkladného míchání přidáváme do vařící se omáčky opatrně škrob, až vše trošku zhoustne. Mezi jednotlivými množstvími škrobu necháme vždy omáčku provařit. Omáčka by měla být na konci úpravy hustá tak, aby po vychlazení měla konzistenci řídkého medu. Omáčku na konci úpravy scedíme. Vejce vyjmeme z výluhu, opláchneme, nakrájíme na měsíčky (snad 8 kusů z jednoho vajíčka) a poklademe na širokou mísu. Vejce se pokladou pokrájeným pórkem rozebraným na kroužky a vše se zalije vystydlou omáčkou. Hotové dílo dáme pořádně vychladit do lednice. *POZNÁMKA:* Tuto studenou mísu, která oplývá vskutku velice neobvyklou a lahodnou chutí vymyslel slavný český zpěvák Tomáš L. (viz "www.primalinka.cz":http://www.primalinka.cz ), který podle svých slov integroval s lehkostí Ivana Vladimiroviče Mičurina dva recepty čínské kuchyně do jednoho. Věřte nebo nevěřte, chutná to ale opravdu skvostně.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 18.08.04 vloženo
  • 5954x zobrazeno

Ingredience

  • I.
  • 7 vajec
  • 1 pytlík čaj černý
  • 1 voda
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžíce anýzu.
  • II.
  • 1 cibule
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 2 ks stroužky česnek
  • 4 zrnka pepř černý
  • 1 lžička cukr krupice
  • ½ lžičky Wei-su (*glutamát sodný*)
  • 250 ml vývaru (*z masoxu*)
  • 4 lžičky škrobu (*bramborový, kukuřičný*).
  • III.
  • 1 ks pórek.

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Anýzová vejce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Anýzová vejce - to vypadá zajímavě

To vypadá zajímavě, fakt. Už aspoň to dvojí vaření vajíček je pro mne velice zajímavé, ba až ´přítulné´; od dětství mi nesmírně chutnají barvená velikonoční vajíčka, která se také vaří dvakrát - nejprve obyčejně natvrdo, poté podruhé, když se barví (sice je to ve skořápce, ale je to podruhé - ta chuť je fakt jiná). A vaření oloupaného vajíčka v čajové vodě s kořením… To musím zkusit.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Anýzová vejce, Manano:

tak jo, dej mi vědět, kdy a kde ;-)hehehehe

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Habana,

nevim jak Tomáš L., ale já tohle vařil už v roce 1960.
A už pudem na to pívo!

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Anýzová vejce, LIDI !!!

no, to teda čumim, že se nikdo neozval na tyhle vejce.
Holt nedůvěřivej českej člověk.
Nejsou fak špatný, konzumovala to i penda (a je živá doposud ;-)hehehehehe

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz