Recept Černé měsíčky

(Hodnoceno 1x) bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Černé měsíčky

Postup

Do mísy (u nás se šlehalo v robotu) vložíme máslo, cukr a šleháme. Po mírném zapěnění přidáváme po jednom žloutku do spotřebování. Bílky vyšleháme se špetkou soli a citronové šťávy do pevné konzistence. Do mouky přidáme prášek do pečiva spolu s prosátým kakaem a pomalu přidáváme do máslovo-žloutkového základu. Zlehka vmícháme našlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný hlubší plech, nebo plech, kde máme pečící papír. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, mírně vychladlé polijeme citronovou polevou, necháme zaschnout a kulatým tvořítkem vykrajujeme půlměsíčky, podle potřeby i řezy. Není určeno k dlouhodobému skladování - osychá. Zdroj: recept mojí maminky.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 10.11.06 vloženo
  • 10188x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g másla
  • 250 g cukru písek
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva (sáček obsah 13 g)
  • 6 vajec
  • špetka soli
  • pár kapek citronové šťávy
  • 4 PL kakaa.

Doporučená příloha

  • Káva, čaj, grog

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 28.12.14 02:02

Dělávám z 240g másla, cukru a mouky, a dávám jenom 4 vajíčka, bez PDP. Na polevu 300g moučkového cukru, 2 lžíce citr. šťávy, 2 čajové lžičky vařící vody, třít v robotu min. 10 min. Pak ještě přidávám horkou vodu podle potřeby.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Černé měsíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Černé měsíčky

boogie007
65 příspěvků 14.6.15 19:01

Také to bylo babiččino cukroví. Jako malá jsem ho neměla moc ráda. Poleva se mi zdála příliš kyselá. Ale po letech a letech našla teta babiččin recept a mě pusa jen jela, jak jsem ho chtěla vyzkoušet. Závěr: svůj postoj jsem jednoznačně přehodnotila :mrgreen:

HelcaK
960 příspěvků 16.11.09 22:12
Re: Černé měsíčky

Nezkoušeli jste je někdo zamrazit? Většina cukroví tím skoro získá na kvalitě, ale tohle jsem ještě mrazit nezkoušela - dělala jsem je párkrát, taky to byl babiččin oblíbený výtvor…

casino
4498 příspěvků 16.11.09 21:11
Re: Černé měsíčky

„Není určeno k dlouhodobému skladování - osychá.“ :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.11.09 21:09
Re: Černé měsíčky

Ano, 1 až 2 dny předem, vzhledem k citrónové polevě, nakrájené a skladované jednotlivě, tedy bez pater.

toffo
244 příspěvků 16.11.09 20:51
Re: Černé měsíčky

Pokud si dobře pamatuju, jen 1 den předem, nejlepší jsou čerstvé.

KuchtickaZelvicka
60 příspěvků 16.11.09 20:27
Re: Černé měsíčky

Pokud chci upéct na vánoce jak dlouho dopředu, aby mi neoschly?díky.

toffo
244 příspěvků 4.11.09 12:29
Re: Černé měsíčky

Mám stejné vzpomínky…

kockamodracka
2 příspěvky 4.11.09 02:19
Re: Černé měsíčky

…tohle jsem jedla kdysi u mojí babičky a recept jsem ztratila…je to moc dobré jako vánoční cukroví, jsem ráda že se tu objevil tento recept…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz