Recept Jilemnické sladkosti

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Těsto:
Přísady zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme je v chladničce půl hodiny odpočinout. Pak je rozdělíme na 3 - 4 díly, vyválíme placky asi na stéblo silné a vykrajujeme kolečka a jiné různé tvary. Z tohoto množství budeme mít asi 300 kousků. Pečeme při 170 stupních do světlorůžova.

Náplň ke slepování:
Svaříme oloupaná nahrubo rozstrouhaná jablka, 3/4 skleničky vody, krystalový cukr. Pak přidáme drobně nakrájené kandované ovoce, lžíci rumu a znovu povaříme.Nakonec vmícháme mleté vlašské ořechy.
Na slepování můžeme použít i jiné náplně, např. oříškovou, kávovou nebo pikantní džem.
Nakonec ozdobíme pečivo čokoládovou polevou.

Recept je od paní Kristy Kučerové

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.07 vloženo
  • 3110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3hod.

Ingredience

  • Těsto:
  • 1000g hladké mouky
  • 450g másla
  • 3 celá vejce
  • 3 žloutky
  • šťáva z jednoho citronu
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Náplň:
  • 600g rozstrouhaných jablek
  • 3/4 skleničky vody
  • 500g krystalového cukru
  • 100g kandovaného ovoce
  • 1 lžíce rumu
  • 150g mletých vlašských ořechů
  • čokoládová poleva

Doporučená příloha

  • dobrá černá káva, oblíbený čaj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jilemnické sladkosti

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jilemnické sladkosti

Je to opravdu sladké, ale myslím, že se nic nestane, když se množství cukru sníží, máš pravdu jsou to trochu jiná jablková povidla. Protože to nejsou povidla určená ke skladování, určitě snížená dávka cukru nebude vadit. Zdraví Siváková.

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jilemnické sladkosti-Libuško

Prosím, není ta jablečná náplň moc sladká? Předpokládám, že z toho má být takový jakoby džem že? Ale přece jen se mi toho cukru zdá moc.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz