Recept Čaj Masala

aneb Bílý čaj Dátá Masala

Labužník Renfri02 Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jak jsem zjistila, postupy přípravy jsou různé, stejně jako dávkování ingrediencí :) Postup první - do vroucí vody přidáváme postupně Dátá masalu, černý čaj a případně cukr. Necháme vařit 1 minutu, poté přidáme mléko a necháme znovu vzkypět. Scedíme přes sítko do konvice a podáváme vlažné. Postup druhý - Dátá masalu rozmícháme v litru studené vody a dáme vařit. Směs vaříme podle chuti několik minut (po deseti minutách je to prý dost ostré :) ), pak přidáme čaj a po jedné až pěti minutách přidáme cukr. Po dalších dvou až pěti minutách přidáme mléko a opět přivedeme k varu. Chvilku povaříme (tipla bych si něco mezi dvěma až pěti minutami ;) ), odstavíme, scedíme a podáváme. Zdůrazním, že se jedná o Dátá masalu, nikoliv Garam masalu, věřte mi, že byste se spletli jen jednou :) Kdybyste měli někdo s přípravou nebo dávkováním ingrediencí bohatší (tzn. jakékoliv) zkušenosti, budu ráda, když se podělíte :)

Recept je z kategorií: Příprava čaje

Nahlásit recept

  • 27.06.06 vloženo
  • 28956x zobrazeno

Ingredience

  • 1 l vody
  • 1 lžička masaly
  • 2-4 lžičky černého čaje
  • 1/2 l mléka
  • Cukr podle chuti

Doporučená příloha

  • Hrneček :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čaj Masala

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílý čaj Dátá Masala

ElGustavo
1 příspěvek 12.9.12 15:47

Zkuste změnit poměr voda mléko na 1 díl vody a 5 dílu mléka ma to mnohem lepší chuť a sladit nejlépe karamelem

Lena.cajovnice
1 příspěvek 10.4.12 21:42

Já znám takto: Dáme vařit vodu, když se začne vařit, přidáme koření dáta masala (podle množství jaké děláme, samozřejmě) a povaříme 8 minut. Pak přidáme cejlon a cukr (opět podle množsví) a vaříme další dvě minuty na sníženém ohni. Potom přilijeme PLNOtučné mléko! Opět zvýšíme oheň a vaříme dokud nevzkypí…Pak co nejdříve scedíme…

makakus
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Cukr?

Podle všeho, co znám, používám do Másaly zá:,–(ně med, cukrem se akorát zkazí, ten se dá použít jako úniková varianta jenom, když med není.

lin
90 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílý čaj Dátá Masala

Dátá Masalu dělám podle prvního postupu, poradil mi to čajovník u nás v čajovně :o) Liší se jen doba varu čaje, vařím ho asi pět až deset minut, přileji mléko a nechám vzkypět. Rozhodně, pokud tenhle čaj dělám někomu poprvé, vařím ho maximálně pět minut, po deseti je opravdu hodně silný :o) Tak i tak, krásně voní :o))

Labužník Renfri02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
...

Děkuji za info :)

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bílý čaj Dátá Masala

Ja jsem se v Indii to naucila delat rovnou do mleka - zadna voda. A pokud nekdo mate moznost zakoupit „pudrovy caj“ - cajove listky rozemlete na hrubsi pudr - je lepsi delat to z tohoto typu caje. Samozrejme, ze se nakonec cedi pres velmi jemne sitko. Ja mam tez velmi rada misto Data Masaly ( koupite tez jako Thee Masala) kdyz se da zeleny kardamon. Je to velmi dobry napoj i kdyz pripoustim, ze si clovek na to musi zvyknout )), zdravim meisje.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz