Recept Světlý perník s polevou z džusu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a sekanou kandovanou kůrou, přidejte koření, vejce smetanu, nakonec rozpuštěné vlažné máslo a vymíchejte hladké těsto. Rozetřete do pekáčku s vyšším okrajem a pečte při 160 stupních asi 50 minut. Po vychladnutí perník vyklopte a rozkrojte, spodní díl potřete marmeládou a přiklopte druhý díl. Polevu připravíme z horkého pomerančového džusu smíchaného s moučkovým cukrem a olejem. Vše míchejte do zchladnutí. Polevou perník potřete, případně přizdobte čokoládovými nitkami a po zaschnutí naporcujte na pravidelné řezy.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 22.10.07 vloženo
  • 4210x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod.

Ingredience

  • 220g hladké mouky
  • 120g hnědého cukru
  • 2 lžíce kandované pomerančové kůry
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 3 vejce
  • 350 ml kysané smetany
  • 100g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • tuk a hrubá mouka na vytření a vysypání pekáčku
  • 200g pomerančové marmelády
  • Poleva:
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 200g moučkového cukru
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Dobrá černá káva, oblíbený čaj, vánoční punč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Světlý perník s polevou z džusu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz