Recept Světlý perník s polevou z džusu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a sekanou kandovanou kůrou, přidejte koření, vejce smetanu, nakonec rozpuštěné vlažné máslo a vymíchejte hladké těsto. Rozetřete do pekáčku s vyšším okrajem a pečte při 160 stupních asi 50 minut. Po vychladnutí perník vyklopte a rozkrojte, spodní díl potřete marmeládou a přiklopte druhý díl. Polevu připravíme z horkého pomerančového džusu smíchaného s moučkovým cukrem a olejem. Vše míchejte do zchladnutí. Polevou perník potřete, případně přizdobte čokoládovými nitkami a po zaschnutí naporcujte na pravidelné řezy.

Recept je z kategorií: Perníky

Nahlásit recept

  • 22.10.07 vloženo
  • 4067x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2hod.

Ingredience

  • 220g hladké mouky
  • 120g hnědého cukru
  • 2 lžíce kandované pomerančové kůry
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 3 vejce
  • 350 ml kysané smetany
  • 100g másla
  • 1 prášek do pečiva
  • tuk a hrubá mouka na vytření a vysypání pekáčku
  • 200g pomerančové marmelády
  • Poleva:
  • 50 ml pomerančového džusu
  • 200g moučkového cukru
  • 1 lžička oleje

Doporučená příloha

  • Dobrá černá káva, oblíbený čaj, vánoční punč

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Světlý perník s polevou z džusu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz