Recept Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

Postup

Připravíme si silný až černý čaj, ponoříme do něj syrová vej­ce a vaříme alespoň 1,5 hodiny. Asi po 20 minutách, pokud vejce trochu nepopraskají (oloupaná potom dělají v prasklinách tu správnou mozaiku - viz foto), tak je na několika místech sko­řápky naťukneme. V některých receptech se doporučuje do čaje pň vaření na 1 vejce ne celou lžičku sójové omáčky a vždy na 4 vejce necelou lžičku soli. Upravíme oloupaná rozříznutá vejce na talíře a přidáme oblohu: Místně je také zvykem, zejména při přátelských posezeních podávat na talířcích oloupaná rozříznutá vejce třeba jen na salátovém listu (i listu čínského zelí a ostatní předměty oblohy předkládat v miskách a na talířcích a každý si nabírá sám, čeho chce.

Recept je z kategorií: Zdobená vejce

Nahlásit recept

  • 8972x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 vajec
  • velmi silný vývar tmavého čaje (zlatý, čínský apod.)
  • Na oblohu:
  • sladkoky­selé i čerstvé okurky
  • rajčata
  • hořčice
  • tatarská omáčka
  • salát
  • případně cikánská omáčce (prodává se ve třídecilitrových sklenicích)
  • kysané zelí
  • strou­haný křen apod.

Doporučená příloha

  • pečivo, čerstvý chléb (případně s dobrým máslem).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

jo take chci rict, ze se tam te sojovky dava vic a jeste badyan a skorice a kdyz ta vejce jsou natvrdo uz, tak se naklepou a jeste skrz naskrz propichaji silnou jehlou. Pak to je hezky mramorove i uvnitr a mnohem chutnejsi. Ja udelam takovou japonskou omacku do ktere dam i trochu toho v cem se to vari a zahustim skrobem. a tou se pak nakrajena vejce pokropi a pojidaji se s bilym pecivem.

lipert
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

nevaří se to moc dlouho ?

ejin
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Čínská nakládaná vejce po čínsku!

Pepíčku výborně! Je to ono, a pokud já vím, tak tam do toho nálevu Číňani ještě přidávají pár hvězdiček badyjánu, tak to já vždycky dělám a pak se mi křivěj voči! :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz