Recept Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

Postup

Připravíme si silný až černý čaj, ponoříme do něj syrová vej­ce a vaříme alespoň 1,5 hodiny. Asi po 20 minutách, pokud vejce trochu nepopraskají (oloupaná potom dělají v prasklinách tu správnou mozaiku - viz foto), tak je na několika místech sko­řápky naťukneme. V některých receptech se doporučuje do čaje pň vaření na 1 vejce ne celou lžičku sójové omáčky a vždy na 4 vejce necelou lžičku soli. Upravíme oloupaná rozříznutá vejce na talíře a přidáme oblohu: Místně je také zvykem, zejména při přátelských posezeních podávat na talířcích oloupaná rozříznutá vejce třeba jen na salátovém listu (i listu čínského zelí a ostatní předměty oblohy předkládat v miskách a na talířcích a každý si nabírá sám, čeho chce.

Recept je z kategorií: Zdobená vejce

Nahlásit recept

  • 9129x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4-5 vajec
  • velmi silný vývar tmavého čaje (zlatý, čínský apod.)
  • Na oblohu:
  • sladkoky­selé i čerstvé okurky
  • rajčata
  • hořčice
  • tatarská omáčka
  • salát
  • případně cikánská omáčce (prodává se ve třídecilitrových sklenicích)
  • kysané zelí
  • strou­haný křen apod.

Doporučená příloha

  • pečivo, čerstvý chléb (případně s dobrým máslem).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

jo take chci rict, ze se tam te sojovky dava vic a jeste badyan a skorice a kdyz ta vejce jsou natvrdo uz, tak se naklepou a jeste skrz naskrz propichaji silnou jehlou. Pak to je hezky mramorove i uvnitr a mnohem chutnejsi. Ja udelam takovou japonskou omacku do ktere dam i trochu toho v cem se to vari a zahustim skrobem. a tou se pak nakrajena vejce pokropi a pojidaji se s bilym pecivem.

lipert
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Čínská nakládaná vejce po žižkovsku

nevaří se to moc dlouho ?

ejin
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Čínská nakládaná vejce po čínsku!

Pepíčku výborně! Je to ono, a pokud já vím, tak tam do toho nálevu Číňani ještě přidávají pár hvězdiček badyjánu, tak to já vždycky dělám a pak se mi křivěj voči! :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz