Recepty - žáby

Více z Maso ».

Žáby

Recepty s žábami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Žabí stehýnka a víno  

Luxusní delikatesa, která se pojí s francouzskou kuchyní. Na žabích stehýnkách, šnecích a rybách si ale pochutnávali už Rožmberkové. V některých zdrojích se můžeme dočíst, že konzumace žab pochází původem z Čech a teprve odkud se později rozšířila do Francie či Británie.

 Rady při nákupu

Stažená a zamražená žabí stehýnka zakoupíte ve větších obchodech či specializovaných prodejnách.

 Využití v kuchyni

Stehýnka je možno připravovat grilováním, smažením či pečením. Výborná jsou také dušená stehýnka na víně. Na jednu osobu počítáme s cca 5-6 stehýnky. Jako přílohu můžete zvolit například rýži či zeleninu.

 Skladování

Rozmražená stehýnka jsou určena ke spotřebě nejpozději do 2-3 dnů. Připravená žabí stehýnka vydrží v lednici o něco déle.

 Žabí stehýnka a víno

Pokud se chystáte ochutnat tuto delikatesu v restauraci, pak výběr vhodného vína přenechte zkušenému sommelierovi. V domácích podmínkách můžete zvolit například Cabernet Sauvignon.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz