Recepty - žáby

Více z Maso ».

Žáby

Recepty s žábami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Žabí stehýnka a víno  

Luxusní delikatesa, která se pojí s francouzskou kuchyní. Na žabích stehýnkách, šnecích a rybách si ale pochutnávali už Rožmberkové. V některých zdrojích se můžeme dočíst, že konzumace žab pochází původem z Čech a teprve odkud se později rozšířila do Francie či Británie.

 Rady při nákupu

Stažená a zamražená žabí stehýnka zakoupíte ve větších obchodech či specializovaných prodejnách.

 Využití v kuchyni

Stehýnka je možno připravovat grilováním, smažením či pečením. Výborná jsou také dušená stehýnka na víně. Na jednu osobu počítáme s cca 5-6 stehýnky. Jako přílohu můžete zvolit například rýži či zeleninu.

 Skladování

Rozmražená stehýnka jsou určena ke spotřebě nejpozději do 2-3 dnů. Připravená žabí stehýnka vydrží v lednici o něco déle.

 Žabí stehýnka a víno

Pokud se chystáte ochutnat tuto delikatesu v restauraci, pak výběr vhodného vína přenechte zkušenému sommelierovi. V domácích podmínkách můžete zvolit například Cabernet Sauvignon.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ořechový koláč Ořechový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz