Recept Rajská omáčka čarodějnice druhé kategorie

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku zprudka rychle opečeme. Maso vyndáme a odložíme do tepla. Do výpeku po rychle opečených roštěnkách vložíme jemně nakrájenou cibulku, zpěníme, přidáme nakrájené a oloupané jablko, nakrájená rajčata, okořeníme a vše podusíme na hustou omáčku. Pak ji buď přecedíme, nebo jí rovnou polijeme roštěnky. Čerpáno z časopisu Ano (č.19/2004).

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 30.04.04 vloženo
  • 4811x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Dnešní, filipojakubská noc, je jednou z magických nocí, kdy prý mají zlé síly větší moc než jindy. Touto dobou již všechny čarodějnice leští svá košťata (rýče, vidle, máselnice, prasata nebo kozy) a připravují se na sůj čarodejný rej. Protože by Vás asi jejich opravdová krmě (kotel plný žab a hadů a nádoby jedu) nezasytila, vyzkoušejte raději recept Jany Andresíkové, alias paní Černé z pohádkového seriálu Arabela.*
  • 4 roštěnky
  • 1/2 cibule
  • 1 kyselé jablko
  • 5 rajčat
  • sůl
  • pepř
  • špetka zázvoru
  • špetka skořice
  • pár kapek worchestru
  • tuk.

Doporučená příloha

  • domácí nadýchané houskové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rajská omáčka čarodějnice druhé kategorie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz