Recept Lahodná žabí stehýnka pro pana nadlesního a ještě jednoho

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na pánvi rozpustit máslo, přidat rajskou pastu, cukr, houby, petrželku, česnek a vše nepřikryté podusit asi 10 minut. Míchat a je-li nutné přilít trochu kuřecího vývaru tak, aby vznikla omáčka. Osušená stehýnka namočit do smetany a potom je obalit v mouce. Nechat je 10 minut odpočinout. Osmažit je asi 10 minut na pánvi na rozehřátém oleji, nebo do té doby, než pěkně zhnědnou. Podávat s omáčkou a bagetou. P.S.: Žabí stehna patří v kuchyňském jazyku do mořských živočichů. Maso však připomíná maso kuřete. Na každém i velkém stehně je pouze kousek masa a proto se počítá se 6 stehny na osobu (4 na předkrm). Ale jak Bali říká, pro někoho kdo je miluje je možná dvacet stehýnek dostatek ;o)

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 05.04.07 vloženo
  • 3620x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 450 g žabích stehýnek připravených k vaření
  • 90 g másla
  • 2 lžíce rajské pasty
  • 1 lžičku cukru
  • 2 velké hrsti na plátky nakrájených lesních hub
  • 2 vrchovatou lžíci posekané petrželky
  • 1 stroužek na jemno posekaného česneku
  • kuřecí vývar
  • asi 80 ml plnotučné smetany
  • mouka
  • oleje na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahodná žabí stehýnka pro pana nadlesního a ještě jednoho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lahodná žabí stehýnka pro pana nadlesního a ještě jednoho

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodná žabí stehýnka pro pana nadlesního a ještě jednoho.

to je ale hezký receptík. Takto jsem žabky ještě nejedla ;-)
Určitě vyzkouším až porostou houby!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz