Recept Dušené žáby - dle Domácí kuchařky Magd.Dobromily Rettigové
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Pěkně očištěné žáby osol a nech je v soli chvíli ležet. Zatím rozkrájej drobně cibulku, dej ji s máslem na uhlí, a když se trochu zapění, hoď žáby do toho a nech je dusit tak dlouho, až šťávu, kterou ze sebe pustí, zase do sebe vtáhnou..Proto se nesmějí přikryti, aby dříve vysmahly. Je-li šťávy příliš mnoho, tedy jí trochu odlej, k žabám přidej kousek másla, jakož i nakrájené zelené petružele a trochu květu, a nech je dusit, až zůstanou jen trochu šťavnaté. Pak je urovnej na teplou mísu, posyp je hustě strouhanou, do zlatova smaženou žemličkou, okolo mísy urovnej věneček z citronových čtvrtek a dej to na tabuli.
Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci
- 18.03.04 vloženo
- 5665x zobrazeno
Ingredience
- žáby
- cibule
- máslo
- strouhanka
- citron
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Dušené žáby - dle Domácí kuchařky Magd.Dobromily Rettigové
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dušené žáby - dle Domácí kuchařky Magd.Dobromily Rettigové
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
žabky by mělo mít Makro. Teda jen stehýnka. Kdybych měla vzít žábu a připravit jí, tak mám po chuti. Ale jak to jsou čistá stehýnka, je to jako každá jiná, třeba kuřecí, ne?
Přátelé ze Slovenska si za mlada chytali žabky a pekli nad ohněm, no to bych asi nemohla
Máme vyzkoušeno mnoho receptů, ale nejvíc nám chutná ten rcp na našich www, a nebo zapečené v bešamelu.
recept i fotky opravdu jsou moc pěkné, ale asi bych si netroufla to jíst s otevřenýma očima, i když určitě jde o předsudky a podržet si žábu v ruce mi nevadí. Přeji všem veselého Silvestra
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Krásný recept, už je zapsán, krásné fotky. Jakmile seženu nějaké žabky, což nebude jednoduché, jdu na to!
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
ačkoli bych žábu ani náhodou nepozřela, jsem ráda, že jsem se sem podívala!
Nádherný překlep, sběhla se celá rodina, čemu se tak řehtám…:-)
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
pravda pravdoucí! Pomoučíme!!!
A to jsem nic nepila;-)
Fotky žabiček a receptík jak je děláme my máte ZDE
21 příspěvků 25.1.09 03:43
snad pomoučit ?
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
prý je mají mražené v Makru.
My je děláme docela často, lehce pomočit a krátce osmahnout na másle, přidat česnek a petrželku.Moc dobré
Milane, v Plzni jsem je před Vánoci viděla mražená v rybárně u Špilara, takže očekávám, že nebude v Čechách jediný…
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Občas, jda do hospody na jídlo, si dávám žabí stehýnka (nepotřebuji jíst velké porce, takže tato předkrmová velikost postačuje). Chutnají mi - většinou. Jenže ještě nikdy jsem žábu nedělal doma, neb prostě nevím, kde ji sehnat. Tento recept mě pobavil - a ještě raději bych byl, kdyby k němu byla informace, lze-li v Česku někde žabí stehýnka sehnat (pokud bych se nevrhal na jaře do rybníků, což by mi sice tolik nevadilo - s výjimkou února jsem se koupal v přírodě v každém měsíci roku - ale nevím, jak bych ty žáby dokázal ulovit)…
ejo, ejo…doplň tam kategorii, prosím…co kdyby někdo dostal chuť na smažená či dušená stehýnka…ahojky..:-))