Recept Chutná žabí stehýnka

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Chutná žabí stehýnka

Postup

Koupit očištěná žabí stehýnka a marinovat je po 2 hodiny v bílém víně, které je musí pokrývat. Osušit je a poprášit moukou. Otřepat všechnu přebytečnou mouku. Rozehřát máslo na pánvi a smažit stehýnka na mírném ohni. Nenechat je zhnědnout. Když jsou měkká a slabě narůžovělá, tak je osolit a opepřit. Vyjmout je a udržovat v teple. Omáčka: Ve stejném másle osmažit šalotky a česnek do zlatova. Přidat petrželku a bílé víno a zredukovat tekutinu na středně vysokém ohni po 20min. Našlehat žloutek s creme fraiche a zamícht do omáčky, která je sejmutá s ohně. Položit pánev znovu na pomalý oheň a míchat omáčku do zhoustnutí. Ochutit ji solí, pepřem a oříškem. Nalít tuto sametovou, nádherně vonící omáčku na stehýnka, posypat vše petrželkou, nebo jinou bylinkou a podávat.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 22.04.03 vloženo
  • 23509x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 24 žabích stehýnek
  • suché bílé víno
  • trochu mouky
  • 8 lžic (100g ) másla
  • sůl a pepř
  • Omáčka:
  • 2 hnědé šalotky, nebo lahůtkové cibulky, ne jemno nakrájené
  • 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
  • 1 lžíce petrželky, posekaná
  • 1/4 lahve suchého bílého vína
  • 1/2 hrnku (8 lžic) creme fraiche z Labužníka, nebo neušlehané šlehačky
  • 1 žloutek
  • sůl a pepř
  • špetka nastrouhaného, muškátového oříšku
  • trocha posekané petrželky, nebo jiné bylinky

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo jiné křupavé pečivo a zbytek vína, chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chutná žabí stehýnka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chutná žabí stehýnka

Ala_V
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutná žabí stehýnka.

Další skvělý recept! Děkuji. Pochutnali jsme si fantasticky, jenom jsme to přehnali se suchostí vína a musela jsem omáčku trochu dosladit. Jinak vy-ni-ka-jí-cí! Poznámka: redukce trvala o dost míň než 20min., a to omáčka jenom jemně probublávala.

Lizzie01
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutná žabí stehýnka.

No nevim, na žáby se radši koukám na rybníce, jak skáčou, než abych si na nich pochutnávala.Holt každý jsme jiný....................

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chutná žabí stehýnka - jaro...

dobře připravená žabí stehýnka jsou také výborná. Myslím si, že se dostanou koupit i mražená. Avšak šnečci i ráčci jsou pochoutkou, kterou také ráda holduji! Omáčka z tohoto receptu se však hodí právě tak na šneky a ráčky a v podstatě na mořské potvorky i ryby.

S pozdravem,

jaro02
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Chutná žabí stehýnka.

Šneci a raci jsou větší delikatesa. Šneky po burgundsku kupuji na www.gourmet1.biz. Jsou skvělí a přivezou mi je domů. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz