Recept Jemná omáčka na ryby žabí stehýnka, šnečky i mořské živočichy

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na másle osmažit šalotky a česnek do zlatova. Přidat petrželku, bílé víno a tekutinu na středně vysokém ohni zredukovat (asi po 20min.) Sejmout z ohně. Našlehat žloutek s creme fraiche a zamícht do omáčky. Položit pánev znovu na pomalý oheň a míchat omáčku do zhoustnutí. Ochutit ji solí, pepřem a oříškem. Nalít tuto sametovou, nádherně vonící omáčku na žabí stehýnka, posypat vše petrželkou, nebo jinou bylinkou a podávat. TIP: Omáčka se dá použít na šneky, ryby i mořské živočichy.

Recept je z kategorií: Omáčky k rybám

Nahlásit recept

  • 01.04.07 vloženo
  • 19381x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80 g másla
  • 2 hnědé šalotky, nebo lahůdkové cibulky, na jemno nakrájené
  • 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
  • 1 lžíce petrželky, posekaná
  • 1/4 lahve suchého bílého vína
  • 1/2 hrnku (8 lžic) " Crème fraîche":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757 , nebo neušlehané šlehačky
  • 1 žloutek
  • sůl a bílý pepř
  • špetka nastrouhaného, muškátového oříšku
  • trocha posekané petrželky, nebo jiné bylinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemná omáčka na ryby žabí stehýnka, šnečky i mořské živočichy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz