Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Stehýnka omyjeme, osolíme, okořeníme rozetřeným česnekem a citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Osušíme je, opečeme na másle a dáme stranou. Na zbytku tuku opražíme šalotku, česnek, přidáme petrželku, pažitku a kebrlík. Zalijeme vínem, necháme přejít var a nalijeme na stehýnka. Ihned podáváme s bílým křupavým pečivem. P.S.: Žabí stehna patří v kuchyňském jazyku do mořských živočichů. Maso však připomíná maso kuřete. Na každém i velkém stehně je pouze kousek masa a proto se počítá se 6 stehny na osobu (4 na předkrm).
Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem
Bali a buraci, i já děkuji za radu kam si zajít na lov¨stehýnek ;o)
pěkný večer!
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
ano videla jsem je v Hypernove u mrazenych ryb. Maji je i v Makru. Z Francie je vozime taky mrazene. Cerstve se i tam vidi malokdy.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Buraci děkuji. Mrknu se, Hypernovu tady máme.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Scarlet, mivaji je v Hypernove. Ale pouze mrazene, jsou u oddeleni mrazenych ryb.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
nevíš prosím, kde se dají stehýnka sehnat u nás v Česku?
Pěkný den
bagetu dát pejskovi a stehýnka zapíjet vínkem…znám, zvláště když na to zobání a obírání je celý večer ;o)
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
babi, porce neporce, ja jich snim klidne 20
dík za komentář a za radu o tom ¨dávkování¨;o) Mám hodně receptů na žabí stehýnka, snad jediné které nepřipravuji jsou ty v trojobalu, který je tak příšerně obnošený…
Pa,
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
jojo, to je dobré.
Porce se dávají podle velikosti.
Velké žabky 8.
Střední 10.
Malé 12.