Recept Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Stehýnka omyjeme, osolíme, okořeníme rozetřeným česnekem a citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Osušíme je, opečeme na másle a dáme stranou. Na zbytku tuku opražíme šalotku, česnek, přidáme petrželku, pažitku a kebrlík. Zalijeme vínem, necháme přejít var a nalijeme na stehýnka. Ihned podáváme s bílým křupavým pečivem. P.S.: Žabí stehna patří v kuchyňském jazyku do mořských živočichů. Maso však připomíná maso kuřete. Na každém i velkém stehně je pouze kousek masa a proto se počítá se 6 stehny na osobu (4 na předkrm).

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 01.04.07 vloženo
  • 4075x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 16 očištěných stehýnek
  • sůl, citronová šťáva
  • česnek
  • máslo
  • 2 lžíce na jemno posekané šalotky
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce posekané pažitky
  • 1 lžíce utřeného česneku
  • 1/2 lžičky posekaného kebrlíku
  • 1/2 litru suchého bílého vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

Bali a buraci, i já děkuji za radu kam si zajít na lov¨stehýnek ;o)

pěkný večer!

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

ano videla jsem je v Hypernove u mrazenych ryb. Maji je i v Makru. Z Francie je vozime taky mrazene. Cerstve se i tam vidi malokdy.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

Buraci děkuji. Mrknu se, Hypernovu tady máme.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

Scarlet, mivaji je v Hypernove. Ale pouze mrazene, jsou u oddeleni mrazenych ryb.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem. Bali,

nevíš prosím, kde se dají stehýnka sehnat u nás v Česku?
Pěkný den

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem - Bali,

bagetu dát pejskovi a stehýnka zapíjet vínkem…znám, zvláště když na to zobání a obírání je celý večer ;o)

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

babi, porce neporce, ja jich snim klidne 20 ;-)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem - Bali,

dík za komentář a za radu o tom ¨dávkování¨;o) Mám hodně receptů na žabí stehýnka, snad jediné které nepřipravuji jsou ty v trojobalu, který je tak příšerně obnošený…

Pa,

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužnické žabičky s bylinkovým přelivem.

jojo, to je dobré.
Porce se dávají podle velikosti.
Velké žabky 8.
Střední 10.
Malé 12.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz