Recepty - hovězí svíčková

Více z Maso ».

Hovězí svíčková

Recepty s svíčkovou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Svíčková je kvalitní pruh libového hovězího masa, který najdeme na krávě a býkovi v zadní části těla mezi bedry, páteří a pánví. Hovězí maso tmavé se nedoporučuje konzumovat ve velkém množství, avšak svíčková obsahuje mnoho bílkovin a méně tuku. Mylně se někdy zaměňuje hovězí svíčková jako druh masa za zeleninovo-smetanovou omáčku, která se k němu tradičně podává.

 Rady při nákupu

Svíčkovou kupujeme výhradně čerstvou v řeznictvích, masnách, na jatkách či v supermarketech s vlastními jatkami. Kupujeme maso hladké, voňavé, nikoliv lepkavé či zapáchající. Pokud chceme ušetřit, lze ji nahradit falešnou svíčkovou, tedy zadním hovězím, vepřovou panenkou, roštěncem apod.

 Využití v kuchyni

Syrové škrábané maso zpracováváme do tatarského bifteku. Tepelně upravujeme nejčastěji na pánvi, v troubě či na grilu. Ke svíčkové se hodí zelenina, ovoce - Steaky ze svíčkové s banánem a brusinkovou omáčkou, pečivo, hořčice, majonéza, houby, brambory, uzenina, luštěniny, smetanové a zeleninové omáčky - Svíčková na smetaně.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce, mrazáku, avšak nejlépe ihned zpracujeme.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz