Recepty - hovězí svíčková
Více z Maso ».

Recepty s svíčkovou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Svíčková je kvalitní pruh libového hovězího masa, který najdeme na krávě a býkovi v zadní části těla mezi bedry, páteří a pánví. Hovězí maso tmavé se nedoporučuje konzumovat ve velkém množství, avšak svíčková obsahuje mnoho bílkovin a méně tuku. Mylně se někdy zaměňuje hovězí svíčková jako druh masa za zeleninovo-smetanovou omáčku, která se k němu tradičně podává.
Rady při nákupu
Svíčkovou kupujeme výhradně čerstvou v řeznictvích, masnách, na jatkách či v supermarketech s vlastními jatkami. Kupujeme maso hladké, voňavé, nikoliv lepkavé či zapáchající. Pokud chceme ušetřit, lze ji nahradit falešnou svíčkovou, tedy zadním hovězím, vepřovou panenkou, roštěncem apod.
Využití v kuchyni
Syrové škrábané maso zpracováváme do tatarského bifteku. Tepelně upravujeme nejčastěji na pánvi, v troubě či na grilu. Ke svíčkové se hodí zelenina, ovoce - Steaky ze svíčkové s banánem a brusinkovou omáčkou, pečivo, hořčice, majonéza, houby, brambory, uzenina, luštěniny, smetanové a zeleninové omáčky - Svíčková na smetaně.
Skladování
Maso skladujeme v ledničce, mrazáku, avšak nejlépe ihned zpracujeme.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz