Recepty - hovězí svíčková

Více z Maso ».

Hovězí svíčková

Recepty s svíčkovou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Svíčková je kvalitní pruh libového hovězího masa, který najdeme na krávě a býkovi v zadní části těla mezi bedry, páteří a pánví. Hovězí maso tmavé se nedoporučuje konzumovat ve velkém množství, avšak svíčková obsahuje mnoho bílkovin a méně tuku. Mylně se někdy zaměňuje hovězí svíčková jako druh masa za zeleninovo-smetanovou omáčku, která se k němu tradičně podává.

 Rady při nákupu

Svíčkovou kupujeme výhradně čerstvou v řeznictvích, masnách, na jatkách či v supermarketech s vlastními jatkami. Kupujeme maso hladké, voňavé, nikoliv lepkavé či zapáchající. Pokud chceme ušetřit, lze ji nahradit falešnou svíčkovou, tedy zadním hovězím, vepřovou panenkou, roštěncem apod.

 Využití v kuchyni

Syrové škrábané maso zpracováváme do tatarského bifteku. Tepelně upravujeme nejčastěji na pánvi, v troubě či na grilu. Ke svíčkové se hodí zelenina, ovoce - Steaky ze svíčkové s banánem a brusinkovou omáčkou, pečivo, hořčice, majonéza, houby, brambory, uzenina, luštěniny, smetanové a zeleninové omáčky - Svíčková na smetaně.

 Skladování

Maso skladujeme v ledničce, mrazáku, avšak nejlépe ihned zpracujeme.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Květáková polévka Květáková polévka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz