Recept Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky. V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, dusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí.Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou a dusíme skoro doměkka. Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše doměkka. Před dokončením vlijeme smetanu, v které jsem rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 11310x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 300 g vepřového masa - např. plecko
  • 300 g hovězí svíčkové
  • 100 g slaniny
  • 100 g sádla
  • 150 g cibule
  • 150 g zelených paprik
  • 80 g oloupaných rajčat
  • 3 dcl smetany / může být kyselá i sladká/
  • sůl, paprika, mouka

Doporučená příloha

  • noky, lze i těstoviny a ev. houskové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz