Recept Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Eja Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky. V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, dusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí.Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou a dusíme skoro doměkka. Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše doměkka. Před dokončením vlijeme smetanu, v které jsem rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 12455x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 300 g vepřového masa - např. plecko
  • 300 g hovězí svíčkové
  • 100 g slaniny
  • 100 g sádla
  • 150 g cibule
  • 150 g zelených paprik
  • 80 g oloupaných rajčat
  • 3 dcl smetany / může být kyselá i sladká/
  • sůl, paprika, mouka

Doporučená příloha

  • noky, lze i těstoviny a ev. houskové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz