Recept Tokáň po starém maďarském způsobu 2
Eja Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky. V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, dusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí.Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou a dusíme skoro doměkka. Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše doměkka. Před dokončením vlijeme smetanu, v které jsem rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958
Recept je z kategorií: Směsi mas
- 10.01.04 vloženo
- 12553x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Ingredience
- 300 g telecího masa
- 300 g vepřového masa - např. plecko
- 300 g hovězí svíčkové
- 100 g slaniny
- 100 g sádla
- 150 g cibule
- 150 g zelených paprik
- 80 g oloupaných rajčat
- 3 dcl smetany / může být kyselá i sladká/
- sůl, paprika, mouka
Doporučená příloha
noky, lze i těstoviny a ev. houskové knedlíky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Tokáň po starém maďarském způsobu 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Tokáň po starém maďarském způsobu 2