Recept Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Eja Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Veškeré maso nakrájíme na tenké proužky. V kastrolu na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a slaninu, pak přidáme hovězí svíčkovou, dusíme, po 20 minutách přidáme vepřové maso a po dalších 20 minutách telecí.Podléváme dle potřeby horkým vývarem nebo vodou a dusíme skoro doměkka. Pak osolíme a okořeníme paprikou, přidáme nakrájená rajčata a zelené papriky a dusíme vše doměkka. Před dokončením vlijeme smetanu, v které jsem rozkvedlali trochu mouky a ještě chvíli povaříme. Zdroj: Karoly Gundel - Maďarská kuchařka z roku 1958

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 10.01.04 vloženo
  • 11777x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 300 g telecího masa
  • 300 g vepřového masa - např. plecko
  • 300 g hovězí svíčkové
  • 100 g slaniny
  • 100 g sádla
  • 150 g cibule
  • 150 g zelených paprik
  • 80 g oloupaných rajčat
  • 3 dcl smetany / může být kyselá i sladká/
  • sůl, paprika, mouka

Doporučená příloha

  • noky, lze i těstoviny a ev. houskové knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Tokáň po starém maďarském způsobu 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz