Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Le Missing Ingred... Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Čím se v této zimě lépe zahřát než nějakou dobrou polévkou? Kombinace celeru a rajčat možná nepatří mezi ty nejběžnější, uvidíte ale, že se spolu nádherně doplňují a vydatnou polévku plnou chuti.
Nejdříve si oloupeme všechnu zeleninu. Poté nakrájíme brambory na větší kostky, cibuli na kolečka, celer nastrouháme nahrubo a rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, vyndáme semínka a rozkrojíme napůl.
Na másle necháme zpěnit nakrájenou cibuli. Následně přidáme nastrouhaný celer a osmažíme do zlatova. Zeleninu zalijeme vodou, přidáme brambory, rajčata, sůl a pepř a necháme vařit přibližně 30 minut.
Bagetu nakrájíme na tenké plátky, vložíme na plech, potřeme olivovým olejem a lehce posolíme a pečeme v troubě do zlatova přibližně na 200°C.
Hotovou polévku necháme lehce vychladnout a následně jí rozmixujeme. Podáváme s krutónky.
TIP: Pokud chcete polévce přidat výraznější prvek, přidejte při vaření větvičku čerstvého rozmarýnu. Ta dodá polévce ten správný říz.
Bagetu na krutónky + trochu olivového oleje
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.02.14 17:23
polevku jsem zkousela a je svela. Dala jsem vic celeru a priste jeste pridam,
abych chut vynikla nad chuti brambor
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1 příspěvek 09.02.14 15:18
Dnes jsem zkoušela. Dala jsem trochu víc celeru, jinak jsem se držela postupu. Polévka je výborná, příště bych ubrala brambor a ještě přidala na celeru. Také to nemusí být špatné doplnnit např. zelenou petrželkou
5065 příspěvků 11.03.13 17:04
Bento, mas pravdu.. nie su…teraz uz ano, mladi ludia uz maju ine trendy a mozes povedat „city food“ pre urcite vrstvy sa meni..spolocnost sa meni, jej navyky a sposob zivota..takze uz aj kremove polievky idu..ale dobre su..delikatne..

PS: ten pocet klikov je ozaj super
Jolana, sama vies ze rozmixovane polievky nie su daako velmi popularne na Slovensku v Cechach ( jedine ked mas miminka

toto nie je kritika receptu ktory vyzera velmi dobry
5065 příspěvků 11.03.13 13:18
Bento, ty mas oko…ale dobre to je teda
ten ma asi medzinarodnu humannu demokraticku
podporu vzhladom k nickname..

5065 příspěvků 11.03.13 12:13
Kdo umi, umi?!
Zalozit si blog a pisat o tom co pripravujem umi kazdy..
Varit tiez umi kazdy..
Ako?..to je uz otazka a vlastne zaroven aj odpoved na ktoru si odpovie kazdy sam v prvom rade..
Podla mna zadat/vyhladatr recept a navarit nie je umenie alebo to vypoveda o zrucnosti a znalosti..
Dala by som suroviny a navarte z toho..a nie mischung ci dake fuzie..poctive jedlo s „rodokmenom“…a potom sa mozme bavit o tom kdo umi..
PS: to nie je o autorke tohto receptu, to je len okomentovanie ci objasnenie o tom kdo umi alebo neumi..
…tímto nemyslím Mlsny_Honzik, spíše Gurmánka, která už vzala kramle (jsem žádostiv, která labužnice jako první sem napíše, že jsme ji vyštvali
říká se, že když jednomu chcípne prase, tak si tady v našich končinách přejeme, že aby zdechlo i sousedovi
Le Missing Ingredient už se zde před časem uvedla receptem, ale za živé prase si už nevzpomenu o čem smáznutý recept byl (snad gmp si vzpomene, společně jsme se tehdy na na účet nicku v komentářích pochechtávali…) Zajímavé ale je, že ač Le Missing Ingredient na LABU už nějaký čas vegetuje, tak datum registrace je až předevčííírem
No gggdo umí, umí! A tímto dávám za pravdu i tlustá bába
Nevím, ale myslím si, že ověření receptu je na žádost administrátorů a nemyslím si, že by prostý přispěvatel mohl mírnixtýrnix ověřovat kdy, jak a co ho napadne - i když vlastně ověřujeme všichni, ale v kapitole Uvařil jsem.
Znovu doporučuji
http://lemissingingredient.blogspot.cz/
Nemám pocit, že by se to děvče muselo předvádět právě tady, má svoje království.
Ale viděla bych ji tu ráda. Ale je to po čertech tvrdá konkurence, připadám si jak jedno velké…
Ach jo, kam se všichni hrabeme na autora tohoto receptu! Včera se zaregistroval, a to hned s ověřeným receptem! Teď jsem zvědav, jak bude sypat další ověřené recepty.
Já to chápu jako OVĚŘENÍ receptu, je to tam alespoň napsané.
A doporučuji zadat do vyhledávače - Le Missing Ingredient - je to velmi milé pokoukání.
Stejný název, ty samé suroviny, ale v gramech http://www.labuznik.cz/…ova-polevka/
proč?