Recept Svíčkové řezy s červeným zelím
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a osmahneme na něm cibuli, badyán a skořici. Vmícháme červené zelí a přilijeme víno. Pod poklicí dusíme 30 min. 2. Hovězí svíčkovou rozkrojíme na 4 díly a rukou je naklepeme. Okraje obalíme plátky slaniny a převážeme kuchyňskou nití. 3. Rozehřejeme 1 lžíci přepuštěného másla a maso na něm opékáme po každé straně 3 - 4 min., přitom častěji obracíme. Maso osolíme a opepříme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme vývarem, přilijeme smetanu, povaříme a přisolíme. 4. Jablka krátce podusíme na 1 lžíci přepuštěného másla. Přidáme želé a jablka v něm obalíme. Červené zelí přisolíme, okyselíme a přisladíme. Odstraníme skořici a badyán, Vmícháme jablka. Podáváme k svíčkovým řezům,
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 28.10.03 vloženo
- 7200x zobrazeno
Čas přípravy
- 70 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 570 kcal, 2380 kJ, 29 g bílkovin, 30 g tuků, 43 g sacharidů
- 1 velká cibule
- 4 lžíce přepuštěného másla
- 2 badyány
- kousek skořice
- 1 konzerva červeného zelí (550 g)
- 125 ml červeneho vína
- 500 g hovězí svíčkové
- 4 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 200 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany
- 2 navinulá jablka,.
- 100 g kdoulového želé
- ocet
- cukr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Svíčkové řezy s červeným zelím
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Svíčkové řezy s červeným zelím