Recept Hovězí svíčková

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí svíčková

Postup

1. Šalotku pokrájíme a smícháme s 1 lžičkou hořčice, solí, pepřem, jablečnou šťávou a octem. Poté zašlehá­me olej. 2. Plátky svíčkové opepříme. Strouhanku smícháme s 3 lžičkami hořčice, vejcem a pepřem. Troubu přede­hřejeme na 200 °C. Rozehřejeme olej a maso na něm opékáme po každé straně asi 1 min., vyjmeme, osolí­me a uložíme do ohnivzdorné formy. Povrch zasypeme strouhankovou směsí. Maso zapékáme asi 5 - 7 min. 3. Okurky, salát a rajčata omyjeme, očistíme, pokrájí­me a vše promícháme se zálivkou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 03.01.03 vloženo
  • 21270x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 510 kcal, 2130 kj, 42 g bílkovin, 28 g tuků, 22 g sacharidů
  • 1 šalotka
  • 4 lžičky kremžské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce jab­lečné šťávy
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce slunečni­cového oleje
  • 4 plátky hovězí svíčkové (asi po 200 g)
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 2 lžičky oleje
  • 1 salátová okurka
  • 1 hlávka listového salátu
  • 2 rajčata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí svíčková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz