Recept Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten Pra

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Opláchnout maso ve studené vodě a osušit ho. Vložit do mísy. Ingredience na marinádu smíchat v kastrolu, rychle přivéct do varu a zchladit. Nalít na maso. Dát do chladna na 2-3 dny. Každý den otáčet. Rozehřát tuk a máslo na velké, hluboké pánvi a osmažit hovězí na všech stranách po 5min.. Přidat cibuli a smažit dalších 5min. za stálého míchání. Podlít maso částí marinády i se zeleninou, přikrýt a pomalu dusit asi 2 hodiny. Sem tam maso obrátit a je-li nutné, přidat více marinády. Ke konci dušení vyjmout maso a udržovat ho teplé. Propasírovat omáčku z pánve do kastrolu. Posekat hrozinky a přidat je ke šťávě, společně s perníkem a smetanou. Zamíchat a dusit po 10min. Osolit a opepřit a přimíchat rybízový rosol a víno. Dobře prohčát a podávat ozdobené zelenou petrželkou. P.S.: Oblíbený recept z Rhineland. Původní je však z koňského masa a podává se v bramborovým knedlíkem.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 8238x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2kg hovězího hrudí
  • tuk a máslo
  • 1 cibule, oloupané a na jemno posekané
  • 50g hrozinek, namočených ve vodě
  • 4 kousky perníku, rozdrobeného
  • 250ml kyselé smatany
  • 1 lžíce rybízového rosolu
  • 125ml suchého červeného vína
  • zelená petrželka na ozdobu
  • Marináda:
  • 500ml vody
  • 250ml octa
  • 1 lžička soli
  • 10 rozdrcených pepřů
  • 10 rozdrcených bobulek jalovce
  • 5 hřebíčků
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
  • 3 cibule oloupané a na plátky nakrájené
  • 1 mrkev, očištěná a nakrájená
  • 2 bobkové listy
  • 250ml suchého červeného vína
  • koriandr, majoránka a rozmarín

Doporučená příloha

  • Knedlíky a dušené ovoce, nebo jablečná kaše a citron.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten

jolana
5068 příspěvků 16.12.11 18:38

Luxusna chut..a ta omacka :potlesk: ..podavalo sa s cervenou kapustou ako to maju vo zvyku nemci v poryni, len miesto zemiakovych knedli bola knedla na pare :) Ostalo aj na zajtra, tak snad sa stihne aj sfotit :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz