Recept Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten Pra

babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Opláchnout maso ve studené vodě a osušit ho. Vložit do mísy. Ingredience na marinádu smíchat v kastrolu, rychle přivéct do varu a zchladit. Nalít na maso. Dát do chladna na 2-3 dny. Každý den otáčet. Rozehřát tuk a máslo na velké, hluboké pánvi a osmažit hovězí na všech stranách po 5min.. Přidat cibuli a smažit dalších 5min. za stálého míchání. Podlít maso částí marinády i se zeleninou, přikrýt a pomalu dusit asi 2 hodiny. Sem tam maso obrátit a je-li nutné, přidat více marinády. Ke konci dušení vyjmout maso a udržovat ho teplé. Propasírovat omáčku z pánve do kastrolu. Posekat hrozinky a přidat je ke šťávě, společně s perníkem a smetanou. Zamíchat a dusit po 10min. Osolit a opepřit a přimíchat rybízový rosol a víno. Dobře prohčát a podávat ozdobené zelenou petrželkou. P.S.: Oblíbený recept z Rhineland. Původní je však z koňského masa a podává se v bramborovým knedlíkem.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.11.02 vloženo
  • 7637x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2kg hovězího hrudí
  • tuk a máslo
  • 1 cibule, oloupané a na jemno posekané
  • 50g hrozinek, namočených ve vodě
  • 4 kousky perníku, rozdrobeného
  • 250ml kyselé smatany
  • 1 lžíce rybízového rosolu
  • 125ml suchého červeného vína
  • zelená petrželka na ozdobu
  • Marináda:
  • 500ml vody
  • 250ml octa
  • 1 lžička soli
  • 10 rozdrcených pepřů
  • 10 rozdrcených bobulek jalovce
  • 5 hřebíčků
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
  • 3 cibule oloupané a na plátky nakrájené
  • 1 mrkev, očištěná a nakrájená
  • 2 bobkové listy
  • 250ml suchého červeného vína
  • koriandr, majoránka a rozmarín

Doporučená příloha

  • Knedlíky a dušené ovoce, nebo jablečná kaše a citron.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pikantní svíčková pečeně - Rheinischer Sauerbraten

jolana
5068 příspěvků 16.12.11 18:38

Luxusna chut..a ta omacka :potlesk: ..podavalo sa s cervenou kapustou ako to maju vo zvyku nemci v poryni, len miesto zemiakovych knedli bola knedla na pare :) Ostalo aj na zajtra, tak snad sa stihne aj sfotit :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Cibulačka Cibulačka
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz