Recept Smažené biftečky vhodné i pro pohoštění

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Obojí maso pokrájíme a semeleme. Na drobno posekanou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout. Potom ji přidáme k masu společně s utřeným česnekem se solí a pepřem, dvěma vejci a vše dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, tak přidáme trochu strouhanku. Ze hmoty formujeme malé biftečky, které osmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách do zlatohněda. Osušíme je na ubrousku. Ze zbylých 4 vajec připravíme volská oka. Biftečky ozdobíme volským okem, a dokola čerstvou zeleninou a podáváme s Tatarskou, nebo jinou omáčkou (nebo, nedáte-li jinak, s kečupem), chcete-li.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 25.03.04 vloženo
  • 3380x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g hovězího masa, nejlépe svíčkové
  • 150g vepřovégo masa z ramínka
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 6 vajec
  • strouhanka
  • tuk na smažení

Doporučená příloha

  • ¨Česneková bramborová kaše¨, nebo ¨Aligot¨z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené biftečky vhodné i pro pohoštění

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz