Recept Vinné krokety z vepřového bůčku Pra

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omytý bůček pečlivě vykostíme a na masovém strojku jemně umeleme, přidáme strouhaný sýr, strouhanku zvlhčenou bílým vínem, osolíme, opepříme, dobře promícháme a hotovou směs dáme asi na hodinu do chladničky ztuhnout. Ze ztuhlé hmoty tvoříme krokety (dvě na jednu porci) ve tvaru válečku nebo oválných řízků, obalíme je v trojbalu a osmažíme je na oleji dorůžova. Jako příloha jsou vhodné maštěné brambory, bramborová kaše nebo bramborový salát. Tento recept mám z receptáře své matky.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 21.06.04 vloženo
  • 4904x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g strouhanky
  • 50 g bílého vína
  • sůl, mletý pepř
  • 1 vejce
  • trojbal
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vinné krokety z vepřového bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vinné krokety z vepřového bůčku

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Pampeliško - vajíčko do směsi nebo je myšleno do trojobalu?

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Marusko, ze bychom si daly sklenicku, jen tak, na krvinky?

toffo
244 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Soňo, jsem s tebou!

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)- MI_LANe,

Tys me rozesmal! Ja myslela na podlévani vinem, a ne se nalévat osobne. V tom pripade jsem pouze pro cervené vinecko, i kdyz se jedna o ryby. Ja totiz bilé vino nepiji a voda mi taky moc dobre nedela. Ta je dobra na myti! A kdyz vino, tak to, co krasne „pise“. Tady se rika: Bello, corposo!
To je ta moje indiuvidualni dispozice. Ahoj, Sona.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA) - noskovice

úplně souhlasím - k vepřovému masu pijeme POVĚTŠINOU, NIKOLI VŽDY, víno bílé. Výimku však děláme u bůčku - tam mi více ´sedne´ víno červené, které podle mého lépe ´pracuje´ s tak prorostlým masem (tedy s tím tukem v něm). Ale setkal jsem se již i s názorem, že s tukem pracuje´ lépe víno bílé. Nejspíše záleží na individuálních dispozicích…

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)-MI_LANe,

tady u nas, veprové maso je zarazeno jako maso „bilé“ (carne bianca) spolu s kuratama, kralikama atd. Hovezi a zverina, maso „cervené“ (carne rossa). Je pravda, ze zalezi také castecne na uprave jednoho, ci druhého masa, ale vetsinou k veprovému masu pouzivame vino bilé. (Vetsinou, ne vzdycky). Ahoj, Sona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Zcela jistě velmi pojídatelné - zaujalo mě to; domnívám se, že by tento pokrm šel používat nejenom k bramborové kaši jako teplé jídlo, ale také jako studená chuťovka k vínu. Vzhledem k bůčku - nevím, zda by nestálo za zamyšlení zvolit víno červené… ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz