Recept Vinné krokety z vepřového bůčku Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omytý bůček pečlivě vykostíme a na masovém strojku jemně umeleme, přidáme strouhaný sýr, strouhanku zvlhčenou bílým vínem, osolíme, opepříme, dobře promícháme a hotovou směs dáme asi na hodinu do chladničky ztuhnout. Ze ztuhlé hmoty tvoříme krokety (dvě na jednu porci) ve tvaru válečku nebo oválných řízků, obalíme je v trojbalu a osmažíme je na oleji dorůžova. Jako příloha jsou vhodné maštěné brambory, bramborová kaše nebo bramborový salát. Tento recept mám z receptáře své matky.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 21.06.04 vloženo
  • 4665x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vepřového bůčku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g strouhanky
  • 50 g bílého vína
  • sůl, mletý pepř
  • 1 vejce
  • trojbal
  • olej na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vinné krokety z vepřového bůčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Pampeliško - vajíčko do směsi nebo je myšleno do trojobalu?

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Marusko, ze bychom si daly sklenicku, jen tak, na krvinky?

toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Soňo, jsem s tebou!

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)- MI_LANe,

Tys me rozesmal! Ja myslela na podlévani vinem, a ne se nalévat osobne. V tom pripade jsem pouze pro cervené vinecko, i kdyz se jedna o ryby. Ja totiz bilé vino nepiji a voda mi taky moc dobre nedela. Ta je dobra na myti! A kdyz vino, tak to, co krasne „pise“. Tady se rika: Bello, corposo!
To je ta moje indiuvidualni dispozice. Ahoj, Sona.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA) - noskovice

úplně souhlasím - k vepřovému masu pijeme POVĚTŠINOU, NIKOLI VŽDY, víno bílé. Výimku však děláme u bůčku - tam mi více ´sedne´ víno červené, které podle mého lépe ´pracuje´ s tak prorostlým masem (tedy s tím tukem v něm). Ale setkal jsem se již i s názorem, že s tukem pracuje´ lépe víno bílé. Nejspíše záleží na individuálních dispozicích…

noskovice
1322 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)-MI_LANe,

tady u nas, veprové maso je zarazeno jako maso „bilé“ (carne bianca) spolu s kuratama, kralikama atd. Hovezi a zverina, maso „cervené“ (carne rossa). Je pravda, ze zalezi také castecne na uprave jednoho, ci druhého masa, ale vetsinou k veprovému masu pouzivame vino bilé. (Vetsinou, ne vzdycky). Ahoj, Sona

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vinné krokety z vepřového bůčku (PRA)

Zcela jistě velmi pojídatelné - zaujalo mě to; domnívám se, že by tento pokrm šel používat nejenom k bramborové kaši jako teplé jídlo, ale také jako studená chuťovka k vínu. Vzhledem k bůčku - nevím, zda by nestálo za zamyšlení zvolit víno červené… ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz