Recept Bramborovo-masové placky z Řecka, vhodné i pro piknik

(Hodnoceno 1x) babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborovo-masové placky z Řecka, vhodné i pro piknik

Postup

Uvařit brambory v osolené vodě do měkka, slít je a nechat vychladnout. V misce našlehat vejce, přidat petrželku, cibuli, sůl a pepř. Vychladlé brambory nastrouhat na hrubo, přidat je k vaječné směsi společně s mletým masem. Hníst po 3-4min., až je vše dobře promícháno. Vzít plnou ruku směsi a vyválet z ní kouli. Stejně opakovat se zbytkem. Obalit koule ve strouhance a potom je zploštit a vytvarovat z nich trojůhelníky o stranách asi 13cm. Znovu je obalit ve strouhance. Rozehřát 1cm. oleje na pánvi na středním ohni. Když je olej horký, tak na něm postupně osmažit trojůhelníky. Sem tam je otočit. Osušit je na urousku Vložit trojůhelníky do napůl otevřeného Pita chlebu a ozdobit vše mátou. Pokrm se může podávat teplý k večeři, nebo studený, dopředu připravený a proto se hodí pro piknik v přírodě, nebo pro pohoštění větší skupinky přátel.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 01.06.03 vloženo
  • 20446x zobrazeno

Ingredience

  • Pro 10-12 placek:
  • 500g nových, nebo malých pevných brambor
  • 3 vejce
  • 1 cibule, nastrouhaná
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 500g na jemno umletého libového jehněčího, nebo skopového masa, může věk být i hovězí (netypické pro Řecko)
  • 120g strouhanky
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti
  • lístky máty na ozdobu
  • malé Pita chleby napůl otevřené v půli, mohou být ogrilované , nebo jenom ohřáté pro teplou verzi

Doporučená příloha

  • Bylinkový, zelený salát, nebo Originální ¨Tzatziky¨z Řecka z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.3.15 16:56

Použila jsem mleté skopové maso (zbytek cca 180 g), doplnila jsem mletým hovězím ořezem do celkové hmotnosti 250 g – pracovala jsem s polovinou množství ingrediencí.

Placičky jsou jemné, brambory v chuti nejsou znát. Masožravec, druhdy podezřívavý, placičky jedl a převelice mu chutnaly. Samotné i později použité k plnění arabského chleba .

Kdesi jsem si poznamenala téměř shodný recept – údajně je to (také) alžírská Kifta :nevim: . Ano, v oblasti okolo Středozemního moře národy cestovaly, válčili spolu. Jeden přemohl druhý a druhý zase třetí… A vezli s sebou i svoji národní kuchyni. Prostě pokrmy jsou si podobné, jen se tu či onde jinak jmenují :lol: .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborovo-masové placky z Řecka, vhodné i pro piknik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborovo-masové placky z Řecka, vhodné i pro piknik

svato
1446 příspěvků 21.11.18 01:51

vyskúšané a rodinou pochválené

casino
4497 příspěvků 25.2.16 14:55

@ivan14
No, řeckou kuchyni skoro neznám…, ale vony ty francouzáky jsou tu vesměs uváděny jako česká kuchyně :mrgreen: :mrgreen:

ivan14
69 příspěvků 25.2.16 10:06

Jdi se vycpat. Francouzské brambory taky ve Francii nedělají - a co má být? :mrgreen:

Klariiiiiik
1 příspěvek 21.2.16 12:49
Bramborovo-masové placky z.... Řecka?

Delate si srandu? Tyhle ty veci proste v Recku se neji a nikdo tahle nevari!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na medu Kuře na medu
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz