Recept Malí ptáci z Francie

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Malí ptáci z Francie

Postup

Pomocí ostrého nože nakrájet hovězí proti vláknu. Naklepat je na tenko pod mikrotenovým pevným filmem, nebo rozstřiženým zmaržovacím sáčkem. Smíchat mleté maso, pepř, strouhanku, slaninu, pažitku, mátu a vejce. Položit 2 lžíce nádivky na každý plátek masa. Zabalit plátky, zajistit je párátkem a obalit je v mouce. Rozehřát máslo a olej na pánvi a postupně rolky osmažit asi 10min. za stálého obracení do hněda. Osušit je na papírovém ubrousku. Podávat je horké s omáčkou. Omáčka z Cassis: Slít tuk z pánve kde se smažily rolky až na 1 lžíci. Přidat mouku a za stálého míchání ji osmažit po 1min. Sejmout z ohně a přilít cassis, pomalu a postupně vodu s vývarovou kostkou, vrátit na oheň a nepřikryté vařit, až omáčka zhoustne, snížit teplotu a vařit další 3min. P.S. Cassis je likér s černého rybízu.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 12.02.04 vloženo
  • 7006x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 6 plátků hovězího masa ze svíčkové, nebo roštěnce, naklepané
  • 125g pomletého vepřového, nebo jehněčího
  • 1 červená paprika bez semeníku na jemno posekaná
  • 250ml strouhanky
  • 2 plátky slaniny na jemno pokrájené
  • 2 lžíce nastříhané pažitky, nebo posekané petrželky
  • 1 lžíce posekané máty
  • 1 vejce lehce našlehané
  • hladká mouka
  • 90g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Omáčka z ¨Cassis¨:
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce Cassis, nebo jiného, ne moc sladkého ovocného likéru
  • 250ml vody
  • 1 vývarová kostka

Doporučená příloha

  • Blanšírovaná zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Malí ptáci z Francie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz