Recept Hovězí svíčková na víně

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí svíčková na víně

Postup

1. Víno uvedeme do varu se 125 ml vody v rychlovarném hrnci. Přidáme cibuli a posekaný česnek spolu s celým pepřem. Na napařovací nástavec vložíme svíčkovou a vaříme asi 20 min. Maso vyjmeme, zavineme do alobalu a udržujeme teplé. 2. Vývar procedíme a svaříme na polovinu. Přidáme smetanu, hořčici a kostičky sýra. Za častého míchání vaříme do krémovita. Opep­říme a vmícháme pažitku. 3. Semínka krátce opražíme. Maso nakrájíme na plátky, polijeme omáčkou a posypeme slunečnicovými semínky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 19.05.04 vloženo
  • 10139x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 300 kcal 1250 kJ, 24 g bílkovin, 17 g tuků, 5 g sacharidů
  • 250 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 8 zrnek celého pepře
  • 400 g hovězí svíčkové (ze střední částí)
  • 150 ml smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 75 g nivy
  • pepř
  • 1 lžíce pokrájené pažitky
  • 1 lžíce slunečnicových semínek

Doporučená příloha

  • Podáváme s brokolicí a bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí svíčková na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz