Recept Hovězí carpaccio

aneb Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí carpaccio

Postup

Hovězí svíčkvou obalíme v čerstvé bazalce, zabalíme do potravinářské fólie a necháme namrazit v lednici. Namraženou svíčkovou krájíme na tenké plátky a skládáme na talíř, pokapeme kvalitním olivovým olejem, posypeme čerstvě strouhaným parmezánem, citronovou šťávou a opepříme čerstvě mletým pepřem. A nakonec ozdobíme čerstvou rucolou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.05.04 vloženo
  • 51640x zobrazeno

Ingredience

  • Hovězí svíčková (má být z býka)
  • Čerstvá bazalka
  • Parmezán
  • Olivový olej
  • Pepř čerstvý celý
  • Citron
  • Čerstvý salát rucola

Doporučená příloha

  • Bagetka bílá či tmavá

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

suzanka 29.09.15 12:40

mohla bych se tím cpát 3 x denně :-)
https://sasanky.wordpress.com/…f-carpaccio/

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Nira 15.03.12 22:28

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí carpaccio

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ucitelas
328 příspěvků 06.04.11 20:13

Lauro syrové hovězí se jí běžně!!!!!!!

casino
4488 příspěvků 06.04.11 13:33

Ano :-)

Příspěvek upraven 06.04.11 v 13:35

laura-koki
1 příspěvek 06.04.11 13:11

to se jí jak syrové maso? děkuji za odpověď

vencal
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)-Zuzo

S elektrickým nožem zkušenosti nemám, ale vím, že „karpáčo“ jde nakrájet dobrým kuchyňským nožem, ne nějakým pižlálkem, ale dobrým, raději větším a hlavně ostrým nožem. Jinak přju hezké chvilky při krájení, všechny prsty a hezké Vánoce.

rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

Chatulko, jak prosím krájíš to zmrzlé maso? Obyč nožem nebo s elektrickým ( ten nemám). Půjde mi to upižlat klasickým kuchyňským nožem?

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

jistě, chatulko, jistě…musím se smát…ano, už to beru na vědomí…potom je to pochopitelně správný recept, klasický, ale už tedy i bez těch oliv…chichichi…myslím, že ta rucola se dá přeložit do češtiny jako roketa…když tak mne opravte, pokud se pletu…ahojtě

chatulka
52 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

PENDO, díky za inspiraci…jen dodávám, že tohle je Carpaccio classico - tedy klasické…

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

chatulko, variant je spoustu, dá se tam přidat i majonéza a plnotučná hořčice, worchestr, tabasco, brandy, smetana, petržel atd…jestli nemáš možnost, pošlu obrázek pepíčkovi…zdravím:-))…pro další inspiraci posílám odkaz …a přeji dobrou chuť

chatulka
52 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

No ještě mám vychytávku…naházet navrch černé olivy…to je ŽRÁDLO! :-)

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Carpaccio classico (klasický italský předkrm)

Jojo, Chatulko!
Dá se jíst denně :-) A dobré jsou taky hoblinky z parmazánu. Mňam!!!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz