Recept Maso přes noc (svíčková a další)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přez noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 12.07.04 vloženo
  • 28118x zobrazeno

Čas přípravy

  • dlouhá

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Hovězí maso dle peněženky
  • kořenová zelenina
  • cibule
  • bobkový list (dle obliby, já dávám tak 5 ks.)
  • nové koření (totéž co výše)
  • pepř celý (totéž)
  • sůl
  • smetana (klidně i kysaná)
  • ocet (citronová šťáva)
  • hotová světlá jíška (dlabu na to patlat se s ní)
  • toto je příklad variantně se dá vytvořit i mnoho jiných dobrot

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Maso přes noc (svíčková a další)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
dorsch
54 příspěvků 18.12.10 21:10

Omlouvám se všem které jsem zatracoval s pomalým hrncem, plně troubu nahradí, ikdyž teplota i na LOW se mi pořád zdá vysoká. Tak že trouba je náhražkou PH. :potlesk:

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Ještě jednou pro ty co se jim nechce číst všechny komentáře:

Není mít třeba strach z vysokého elektrického účtu. Trouby mají dnes vynález zvaný Termostat, který po dosažení požadované teploty přeruší příkon a opět ho občas zapne je-li třeba. Navíc jsou trouby dobře izolované.

Metodu pomalého pečení (a od uveřejnění tohoto vynikajícího Dorsschova receptu i přes noc) praktikuji už léta. Maso totiž vyjde krásně měkké.

Zrovna včera jsem dělala Pečená vepřová kolena podle receptu který mi kdysi poslal Bunter. Místo první fáze pečení pod pokličkou hodinu a půl při 190°C jsem je pekla šest hodin při 100°C.
Dostala jsem pochvalu od partnera který se bál aby to nebylo tvrdé „jako podešev“ jako když si je kdysi dal v jakési hospodě.

Zlato, ta zelenina je opravdu záhadou…

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tak po 14 hodinách jsem na rozpacích, maso se zdá měkké, ale zelenina skoro jak na začátku. Není to vina receptu , ale trouby, zřejmě míň hřeje …chce to teploměr. No nic dodělávám na kamnech.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

asi mělo být anticoro, ale vem čert.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

tak je tam, zkouším srnčí a jsem zvědavá na výsledek. Máme el. troubu, ale jen na 10 hodin, tak ještě chvíli nepůjdu spát abych mohla přidat ještě nějakou tu hodinku.. Vlastně jsem dnes prvně zjistlia, že je jen na 10 hodin a to jí máme 4 roky. Mám jen antikorové nádobí, poklička má dírku a tak jsem jí ucpala…no jsem žádostiva jak to dopadne.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Mě sto připadá opravdu jako náhrada PM. Se všemi klady i nedostatky. Některá jídla s touto technickou získají, některá ztratí. Ale musím říci, že při dnešních cenách elektřiny a spotřebě trouby by to byla sakra drahá svíčková.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)
dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Milá marmedálo, zřejmě jsi dealerka pomalých hrců, přez to stačí napsat vů názor pouze jednou. Všem energetičkám vzkazuji jediné, zopákněte si základy fyziky a matematiky pro ZŠ, nebo vyměňte troubu!

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Já to zkoušela jednou. Výsledkem bylo sice velmi dobré maso, ale taky notně vyhřátá kuchyně a na spotřebu elektřiny jsem se raději nedívala. Vlastně tato zkušenost byla posledním popudem k nákupu pomalého hrnce. V PH jsem připravovala svíčkovou v podstatě podle tohoto receptu a byla skvostná.

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Já to zkoušela jednou. Výsledkem bylo sice velmi dobré maso, ale taky notně vyhřátá kuchyně a na spotřebu elektřiny jsem se raději nedívala. Vlastně tato zkušenost byla posledním popudem k nákupu pomalého hrnce. V PH jsem připravovala svíčkovou v podstatě podle tohoto receptu a byla skvostná.

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Já to zkoušela jednou. Výsledkem bylo sice velmi dobré maso, ale taky notně vyhřátá kuchyně a na spotřebu elektřiny jsem se raději nedívala. Vlastně tato zkušenost byla posledním popudem k nákupu pomalého hrnce. V PH jsem připravovala svíčkovou v podstatě podle tohoto receptu a byla skvostná.

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Já to zkoušela jednou. Výsledkem bylo sice velmi dobré maso, ale taky notně vyhřátá kuchyně a na spotřebu elektřiny jsem se raději nedívala. Vlastně tato zkušenost byla posledním popudem k nákupu pomalého hrnce. V PH jsem připravovala svíčkovou v podstatě podle tohoto receptu a byla skvostná.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Beawish a ostatní "noví" L

Opět vytahuji po letech recept na světlo boží neboť se mi zdá přímo geniální.

Pro dosažení „karamelové“ chuti jak maso, tak zeleninu napřed opeču na másle (žádné margaríny !!!!). Pak ale postupuji podle Dorschova návodu.
Neopékám to na pánvi, ale přímo v pekáčku ve kterém to pak peču.

Beawish
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Recept jsem také zkusil, a po dvanácti hodinách při 90 stupních (pro jistotu s laboratorním teploměrem) bylo maso sice měkké, ale bohužel také dost vysušené, sice s neuvěřitelným množstvím šťávy, ale bez té úžasné příchuti karamelu, kterou omáčce dává pečení při vyšší teplotě. Takže pro příště zkusím maso nejprve opéct na pánvi - a nakonec dopéct v troubě.

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Machnacanka

No práveže sa to celé tak rozpadalo, že bol problém oddeliť porciu, ktorá by držala pokope. Fakticky to držala spolu len koža. Tá síce bola pekne hnedá, ale zas nie tak chrumkavá. Takže som v koncovej fáze zvýšila teplotu na 220, pridala som do šťavy (z ktorej som musela časť odliať, toľko jej bolo) lyžicu medu a za častého polievania som tú kožičku ešte upiekla do chrumkava - asi tak 15 - 20 minút. Kačku som mala našťastie uloženú na mriežke, inak by sa v tej šťave celkom utopila. :-)

Machnacanka
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Mamut

A dalo sa Ti to naporcovať ? A koža bola chrumkavá? To by bil dobrý recept aj na pečenie morky.

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Zmienka o kačke pečenej týmto spôsobom ma zaujala a rozhodla som sa, že to teda zasa raz vyskúšam, pretože, pravdu povediac, moje kačky zatiaľ boli síce celkom dobré, ale zatiaľ to nebolo to pravé. Použila som zasa svoj obľúbený liatinový hrniec, ale tentoraz som ho dôkladne utesnila cestom. Kačka pobudla v trúbe (klasické pečenie, nie teplovzduch) asi 14 hodín, pričom z trúby neunikali žiadne vône, čo vo mne striedavo vyvolávalo spokojnosť (že tesnenie je dokonalé) a obavy (že mäso je stále surové). Napokon som pekáč otvorila… Ľudia, neváhajte, skúste to! Kačka sa tak rozpadala, že som mala problém nabrať porcie a kosti som mohla vyťahovať po jednej. Kdeže orezávanie mäsa od kosti! Manžel vyhlásil, že v živote nejedol takú dobrú kačku. Skrátka obrovský úspech. Asi fakt záleží na tom dokonalom utesnení. Pokiaľ ide o mňa - odteraz utesňujem len cestom.

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Kopretinko

nevím jak Tvůj „římák“, ale ten můj není zrovna symbolem těsnosti. Dalo by se to ale ošidit těsněním z těsta, které tu už kdesi Babi u některých pokrmů praktikovala.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tasmo…hihihihii…to je fakt geniální! Na oblbnutí chlapa prostě super! ;o))

Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Dá se na tohle použít římský hrnec? Bude to dost těsnit? :o)

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Tasma,

jsi genius. Budu se držet tvé rady. :-))))

Tasma
415 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Jelikož jsem byla zvědavá, zda se toto maso udělá a zda nebude suché, když pustí toliko šťávy, jala jsem se ho o víkendu vyzkoušet. Bylo krásně měkké a šťavnaté a omáčka byla prý výborná.
Jen bych mu dala jiný název..třeba „Podvod na netolerantního manžela“ nebo „Svíčková jako alibi“. Ráno po odchodu manžela strčíme masíčko do trouby, odejdeme na plk k sousedce, skočíme si ke kadeřníkovi, na kosmetiku, zastavíme se s kamarádkou v cukrárně na rohu… A večer na každodenní manželovu hloupou otázku - co užitečného jsi celý den dělala? jen odpovíme - miláčku, myslela jsem přeci na tebe a připravovala jsem ti tuto výbornou večeři. Víš přeci , jak tvá maminka říká, jak moc je svíčková pracná a kolik zabere času…

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Opět jsem udělala svíčkovou tímto jedinečným způsobem. Na radu Florentýny jsem ale nezahušťovala ničím jiným než smetanou. Bylo to vynikající.

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Doporučují maso bez kosti z toho důvodu, že okolo kostí bývá ze své podstaty maso tužší (šlachy, pevnější svaly) a nehodí se k tomuto druhu přípravy. Z drůbeže tedy raději hlavně prsíčka, vykostěná králičí stehýnka. Ale je tam ještě jeden rozdíl, peče se nepřikryté!! Čili je to něco jiného než Maso přes noc neprodyšně přikryté, s nečekanou spoustou šťávy…
Asi by to chtělo založit samostatný recept, klidně ho sem přepíšu, ale bude to bohužel jen pustá teorie, nemám to osobně vyzkoušeno.

heja
312 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc - drůbež

To znamená, Jasmine, že se ta drůbež musí podle toho zdroje předem vykostit ? Já se ale doslechla, že jeden známý takhle peče kachnu (vcelku) asi 4 hodiny (ale ten čas je bez záruky, budu se muset dotázat, jak dlouho přesně). Vím jen, že všichni na jeho kachnu pějí ódy. Já to nevydržela a experiment předčasně ukončila a teplotu podstatně zvýšila, protože jsem se bála, že do oběda nebude hotova.

Labužník jasmine02
120 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Vladko

Koukám na tenhle recept, shodou náhod jsem po téhle technice šetrného pečení pátrala. Dělá se to ale dlouho.
Tak jsem zapátrala po informacích za hranicemi, a zjistila jsem velký rozdíl v tom, že se při téhle technice zvané např. německy „niedergaren“ maso napřed opeče kolem dokola na pánvi (10 min), aby se vytvořila kůrka. Teprve poté se dá trouby předehřáté na 80, u drůbeže na 90. Pečení poté trvá jen 2 hodiny (z receptu na 0,8 - 1 kg masa), nikoliv přes noc. To opečení je určitě taky důvod, proč se vám nevytvoří tolik šťávy a ta tedy zůstane v tom mase!

Ještě jsem se taky dočetla, že používají teploměry do masa, a že se tato technika nehodí na maso s kostmi.

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tak jsem se i já odhodlala k této úpravě masa s tímto výsledkem:

Vzala jsem vepřovou krkovici, nakrájela ji na silnější plátky a osolila a opepřila. Na dno litinového pekáče jsem nasypala dvě pokrájené cibule a šest pokrájených stroužků česneku. Na to jsem naskládala plátky masa, posypala grilovacím kořením a pokapala worčestrem. Na maso jsem navršila kostičky ze dvou rajčat a paprik a plátky z šesti žampionů. Nakonec jsem to pokladla plátky z hermelínu.

Zadeklovala jsem to alobalem a přiklopila poklicí. Šoupla jsem to do trouby, termostat nastavila na 90°C a 12 hodin jsem troubu ignorovala.

Ráno jsem pekáč vytáhla z trouby a nedočkavě ho otevřela… maso bylo opravdu rozpadající se a ostatní suroviny měkkoučké. Co mě překvapilo bylo množství šťávy ačkoli jsem maso nepodlila ani kapkou vody.

V konečné fázi jsem maso opatrně vyjmula ze šťávy, a tu zahustila zátřepkou z kysané smetany, mléka a hl. mouky. Krátce jsem omáčku povařila a nakonec hojně zasypala pažitkou. Maso jsem dala zpět do omáčky a podávala s vařenými brambory.

Abych celý pokus shrnula: je to opravdu jedinečná úprava masa, ale vzhledem k téměř trojnásobné spotřebě elektřiny než je tomu u běžného pečení, ho asi už nebudu opakovat…

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Mňam! Pojala jsem to jako maso na zelenině s bramborovým knedlíkem, opravdu výtečné :o)

lin
90 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Včera večer jsme zkusili podle tohohle receptu králíka, zeleninu na svíčkovou jsme dali pod maso i na maso, k tomu česnek a podlili troškou piva, ráno to krásně vonělo, v pekáči spousta šťávy, za chvíli jdeme jíst … jsem zvědavá :o))

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Taky jsem povedla pokus o tento způsob úpravy masa. Rozhodla jsem se pro vepřo- krůto, knedlo, zelo. Takže jsem dala péct maso. Pekla jsem 6 hodin asi na 90 st.C. O půlnoci jsem to psychicky nevydržela a před spaním jsem to vypnula. Dnes dopoledne jsme pak už provedli jen půlhodinový dopek v odkrytém pekáči asi na 180 st. Můžu říct, že maso bylo šťavnaté, křehounké, měkké a ponořené ve velkém množství šťávy bez podlévání. Takže úspěch.

Labužník JANAK02
50 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tak jsem to včera večer konečně vyzkoušela. Použila jsem varné sklo. Má to výhodu, že vidíte, co se s masem děje a nemusíte nakukovat pod utěsněnou poklici. Pekla jsem velký kus krkovice. Nechala jsem ji v troubě při cca 80-90°C 14 hodin. Voní nádherně, manžel utek něco dělat do sklepa, protože jinak prý mu za chvíli potečou sliny, jako bernardýnovi.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Flo a Triss,

příště tedy zkusím „svíčkovou“ zahustit jenom tou smetanou.
Já jsem se totiž učila (a stále ještě učím) vařit až v exilu a to podle kuchařky kterou mi poslala tchýně a tam to vždy zahušťovali moukou, tak mě ani nenapadlo že by se to mohlo dělat jinak. Díky za inspiraci. :-))))

Labužník Triss
160 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Ja svickovou nikdy moukou nezahustuji, naprosto vzdycky to zajisti rozmixovana zelenina

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - esme,

to jsem to ale zvrtala! Krkovička je z vepřového, já jsem samozřejmě vařila z hovězí kližky. Už jsem měla hlavu plnou dalšího receptu, pasta e fagioli, kam budu dávat právě tu krkovici… Použila jsem kližku, protože je skvělá na dlouhé dušení. Pravé svíčkové by mi asi na tohle bylo líto. Šťávu jsem opravdu moukou nezahušťovala. Stačilo rozmixovat zeleninu ve výpeku a celé to ještě pár minut povařit s necelými dvěma kelímky smetany, přišlo mi to pak husté tak akorát.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další) - Flo,

jsem ráda že se dobrá věc nakonec podařila.
Já už snad „svíčkovou“ ani jinak dělat nebudu.
Opět jsem tebou ale byla inspirována. Píšeš o hovězí krkovici. Nejsem si jistá co to přesně je (znám většinu názvů různých mas jen anglicky), ale zní to jako trochu lacinější maso než svíčková a velice dobrý nápad.
A s tou troubou máš pravdu. Ty termostaty nejsou přesné. Kdysi nás posedla pýcha a koupili jsme sobě italský sporák La Germania. Stál hrůzu peněz, byl krásný a trouba měla péci až do 260°C. Když jsme to ale měřili kalibračním přístrojem (můj syn tenkrát kalibroval přístroje pro letectvo) tak jsme naměřili sotva 225°C.
A ještě něco. Ty nezahušťuješ moukou? Napiš. Je-li to tak, také vyzkouším.

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tento postup se aspoň jednou v životě prostě musí vyzkoušet. Na mě došlo včera. Hned zrána jsem do skleněné nádoby navršila necelý balíček mražené zeleninové směsi mrkev-celer-petržel (samozřejmě předem rozmražené), jednu drobně pokrájenou cibuli a nakonec kilo osolené hovězí krkovičky. Utěsnila jsem nádobu, zapnula troubu na 80 stupňů a po celý den vydržela neotvírat dvířka. Až pozdě večer, když už jsem tušila blížící se spánkové bezvědomí, jsem šťouhla do masa. Hrůza, jeho tuhou konzistenci by ocenil nanejvýš tak náš všežravý erdelteriér.

Bylo mi ovšem zatěžko experiment ukončit a založený recept označit nálepkou „failed“. Rozhodla jsem se pokračovat pozdě do noci, dokud mě nevyruší ze spánku nejmladší členka rodiny kvůli vznesení hlasité stížnosti na mokrou plínku. Vůbec poprvé se stalo, že spala bez přerušení celou noc, takže první, kdo spustil poplach, byl manžel, který ráno našel v kuchyni zapnutou troubu. Ježto se mi nechtělo vstávat a jelikož jedna hodina navíc už masu nemohla uškodit, pokračovalo se v pečení dál. Teprve po snídani jsem podruhé nakoukla pod pokličku a zjistila jsem, že maso sice povážlivě změklo, ale ještě ne natolik, aby se dalo označit za samorozpadající se.

Takže až dnes, ve čtyři hodiny odpoledne a po třiceti (!) hodinách nepřetržitého pobytu v troubě, jsem byla ochotná konstatovat přijatelnou měkkost. Musím ovšem dodat, že by se ještě dalo pokračovat dál, protože zas tak dokonale rozpadavé maso stále není.

Beru si z uvedeného dvě následující poučení.
1. Moje trouba peče při nízkých teplotách o něco méně, než je uvedeno na termostatickém knoflíku. Je třeba s tím počítat pro příště a nastavit o něco vyšší teplotu.

2. Maso pustilo neuvěřitelné množství šťávy. Ačkoli bych stejné měkkosti dosáhla i prudším pečením, jsem si jistá, že tolik výborné tekutiny by na závěr pečení v pekáčku nebylo. Po rozmixování zeleniny a přidání jednoho a půl kelímku smetany, šťávy z půlky menšího citrónu, soli a dvou lžiček cukru mám zásobu svíčkové omáčky na dalšího půl roku dopředu. A navíc to je chuťově ta nejlepší svíčková, co moje kuchyň zažila.

Nakonec tedy po různých experimentech s nakládáním a nenakládáním masa na svíčkovou rozhodně zůstávám zastáncem tohoto postupu, ovšem za předpokladu, že trouba pochopí, co od ní vlastně chci… :-)))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další), ESME:

Hele, esme a to jako si u tý trouby s klokanem hlídkovala, anebo jak to bylo ??? ;-)hehehehe

marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Ajto a Bluesko děkuji za tip, až se prohrabu příspěvky, odhodlám a upeču, dám vědět, jestli to stojí źa to.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Dorch, opět jsem vyzkoušela tvůj recept. Ale tentokrát s klokanem. Nikdy už asi svíčkovou jinak dělat nebudu. Bylo to báječné.

Alu
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc pro Niku

Na dnešek jsem takhle pekla vepřovou kotletu. Do pekáčku jsem k ní přidala trochu cibule a česneku, nepodlévala jsem vůbec. Pekla jsem asi 9 hodin opět na 80 stupňů.. Maso je rozpadací, kupodivu, ač je to kotleta, velmi šťavnaté a provoněné tou cibulí a česnekem, dokonce až moc (příště dám obojího asi méně). V pekáčku jsem našla vrstvu vypečené šťávičky. Před podáváním jsem maso rychle zapekla na 250 stupňů aby zčervenalo. Bezpracné, výborné.

Agatta
81 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

A není to příliž drahé..............já třeba peču v troubě jenom na noční proud..........a ten mám večer 4 hodinky. Platila jsem totiž na jaře šílenej nedoplatek. To jsem ale dost odbočila.
Jinak se mi recept moc líbí, a možná že ho zkusím.......měkkounké masíčko se mi málokdy povede (moc ho nevařím).
Je to pravdu zajímavý recept. :)

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přes noc (svíčková a další)

Tak som spravila druhý pokus, a tentoraz sa to podarilo :-). Rozdiel oproti prvému pokusu bol v tom, že som teda utesnila hrniec alobalom a tiež som nezapla ventilátor v teplovzdušnej trúbe. Hoci som nevydržala a ráno som pre istotu mäso skontrolovala, naobed bolo mäkké ako malo byť. Akurát som to asi trochu prehnala s tou zeleninou (robila som to tiež na spôsob gulášu, s cibuľou a paprikou), lebo šťavy bolo strašne veľa, a nemala sa kam odparovať, tak som to zahustila a bolo.

tresnicka
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc

Dorsch,
Tak jsem Tvuj recept s uspechem vyzkousela a cas od casu bude na nasem jidelnicku. Mela jsem doma hezky kusan hoveziho masicka a tak jsem jej nalozila do cerveneho vinka, pridala do toho mrkev, petrzel, cibuli, a celer a vsechny provencalske bylinky ktere jsem nasla na zahrade, osolila a opeprila pridala nove koreni a nechala jsem to tri dny v tomto nalevu v lednici. Pak jsem nalev precedila, zeleninu dala na dno pekace, na to polozila maso a pekla jsem to na 80° od deseti vecer do obeda. Mezitim jsem nechala vyparit na polovinu zbyly nalev, pridala jsem do nej zeleninu po jejim upeceni, vse jsem rozmixovala, pro barvu jsem tam rozmichala lzicku rajskeho protlaku a po zavreni jsem vse rozredila sladkou smetanou a pak uz si na tom vsichni jen pochutnavali.

Alu
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Vzhledem k tomu, že svíčková u nás příliš „neletí“, učinila jsem pokus udělat takto guláš. Navečer jsem osmahla cibulku, kousky masíčka, papriku, mírně podlila, zapokličkovala i alobalem a dala do trouby na 80 stupňů. A hádejte, co jsem dnes ráno vytáhla? Ten nejúžasnější gulášek s krásnou, chutnou, voňavou, tmavou, červenohnědou šťávičkou a rozpadajícím se masíčkem. Je to prostě SUPER!! Nevěřící Tomáše upozorňuji, že mám horkovzdušnou troubu (jen nezapínám na noc ten horkovzduch), a že se jim nezadařilo přičítám i tomu, že zkoumali, zda-li to něco dělá, tj. bublá atd., což při této teplotě samozřejmě nemůže a též, že to tam nakonec nenechali těch 12 hodin. Ale možná se opravdu mýlím a v každé troubě to nejde.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další), DORSCH

Tak jsem to konečně vyzkoušela. Troubu jsem nastavila na 100 stupňů a šla spát. Ráno jsem se divila že jsem nic necítila. Háček je asi v tom dobrém utěsnění. Mezi pekáček a pokličku jsem dala pro sychr hliníkovou fólii. A když jsem to otevřela, ta vůně na mě přímo vybafla a maso bylo křehké. Přímo výborné a celkem bez práce. Díky Dorsch.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Když čtu tento recept, lituji, že nemám ještě elektrickou troubu … zatím musím péct v starší plynové, ale na podzim plánujeme koupit novou a samozřejmě eklektrickou … pak určitě recept zkusím … díky a pěkný den :))

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Mamut, já mám taky horkovzdušnou troubu jako Ty a taky recept nefungoval. Ale přijde mi, že 80 st. je 80 st. a jedno jak to docílím. Fakt nevím.

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Prečo môže byť problém v teplovzdušnej trúbe? Ja teda takú mám, aspoň dúfam. Tam to akože nefunguje?

Eja
3852 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Maso přez noc (svíčková a další)

Dorsch, vůbec si nemyslím, že je chyba v Tvém receptu, ještě to vyzkouším. Já jsem první 4 hodiny taky začínala na 80 st., ale nedělo se fakt skoro nic, tak jsem trošku přitrvdila. Můžu si bohužel nastavit troubu jen na 120 minut a pak zase znova, takže že bych spala a dělalo se maso, to nepřipadá v úvahu, musím dělat v době kdy jsem vzhůru a jsem doma.

dorsch
54 příspěvků 25.01.09 03:43
To: Eja

Myslím, že 8 hodin je málo a 90 st.C moc

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Chilli con carne Chilli con carne
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz