Recepty - vepřová plec

Více z Maso ».

Vepřová plec

Recepty s vepřovou plecí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Plecko najdeme na hrudníku prasete, pod přední kýtou.

 Rady při nákupu

Vepřovou plec koupíme v obchodech s potravinami, supermarkety mraženou, chlazenou. Čerstvou seženeme v řeznictvích. Kupujeme nepáchnoucí hladké maso bez lepkavého povrchu.

 Využití v kuchyni

Plec často dusíme, pečeme, zapékáme, grilujeme, špikujeme, plníme, smažíme. Hodí se k omáčkám - Vepřový perkelt se smetanou. Ačkoliv nejde o libové maso, lze ji připravit i dietněji - Pomalu pečená vepřová plec. Plec doplňujeme také zeleninou, luštěninami, rýží, houbami, bramborami, ovocem, smetanou, pivem, vínem apod.

 Skladování

Plec skladujeme v ledničce do tří dnů, v mrazáku do několika měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz