Recepty - vepřová plec

Více z Maso ».

Vepřová plec

Recepty s vepřovou plecí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vepřové maso je v české kuchyni velmi oblíbené. Pochází z prasete, obsahuje značné množství tuků, cholesterolu, ale také bílkoviny a minerální látky. Nejčastěji využívanými částmi prasete jsou kotleta, hřbet, panenka, krkovice, žebra, bůček, kýta, plec a pečeně. Plecko najdeme na hrudníku prasete, pod přední kýtou.

 Rady při nákupu

Vepřovou plec koupíme v obchodech s potravinami, supermarkety mraženou, chlazenou. Čerstvou seženeme v řeznictvích. Kupujeme nepáchnoucí hladké maso bez lepkavého povrchu.

 Využití v kuchyni

Plec často dusíme, pečeme, zapékáme, grilujeme, špikujeme, plníme, smažíme. Hodí se k omáčkám - Vepřový perkelt se smetanou. Ačkoliv nejde o libové maso, lze ji připravit i dietněji - Pomalu pečená vepřová plec. Plec doplňujeme také zeleninou, luštěninami, rýží, houbami, bramborami, ovocem, smetanou, pivem, vínem apod.

 Skladování

Plec skladujeme v ledničce do tří dnů, v mrazáku do několika měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz