Recept Hovězí plátky (kostky) z uherské pěny

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakle­pané osolené a opepřené hově­zí plátky (osolené hovězí maso­vé kostky), podlijeme trochou vřelé vody a dusíme do částeč­ného změknutí masa (asi 30 mi­nut). Pak přidáme vepřové maso, osmahneme ho, šťávu vydusíme na tuk (odpaříme vo­du), zaprášíme moukou, nechá­me za stálého míchání krátce osmahnout a podlijeme horkou vodou na potřebné množství. Přidáme masox a dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké. K takto připravenému masu přidáme na kousky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené papriky, kmín, mletou papriku, syrové oloupané brambory, kte­ré jsme nakrájeli na kostičky, v prstech rozemnutou majorán­ku a vše společně ještě asi 10 minut vaříme. Pokud děláme v papiňáku, děláme obdobně, ale po přidání vepřového dáme i všechny ostatní přísady, děláme 30-40 minut a do hotového jídla přidá­me již uvařené brambory (nebo je po otevření hrnce uvaříme v omáčce s masem).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 31.12.03 vloženo
  • 3860x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 240 g zadního hovězího masa (i předního, které krájíme na větší kostky)
  • 240 g vepřové­ho masa (nejlepší je plec, kte­rou krájíme na menší plátky nebo také na kostky)
  • 120 g cibule
  • olej
  • 300 g brambor
  • 120 g rajčat (rajčatový protlak či kečup)
  • 60 g paprik
  • 30 g mouky
  • sůl
  • drcený kmín
  • 1-1,5 lžičky sladké papriky
  • 1/2 lžičky.palivé papriky
  • špet­ka majoránky
  • pepř na plátky
  • 1/2 kostky masoxu
  • 1,5-2 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Doporučená příloha

  • krajíček čerstvého chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí plátky (kostky) z uherské pěny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Chléb s celerem Chléb s celerem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz