Recept Hovězí plátky na způsob zvěřiny

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí plátky na způsob zvěřiny

Postup

Rozehřejeme olej a zpěníme na něm půlku nadrobno nakráje­né cibule. Přidáme a osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme na malé plátky nakráje­né naklepané maso, osmažíme, osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vy­dusí. Zaprášíme moukou, necháme zasmahnout a podlévá­me za stálého míchání vodou na potřebné množství. Zasypeme druhou polovinou cibule, nakrájené nadrobno, jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a děláme v papiňáku 30-40 minut. Do ho­tové šťávy vmícháme víno a smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Pokud děláme v kastrolu, dělá­me obdobně. Jakmile se šťáva z masa vydusí, zaprášíme mou­kou, podlijeme vřelou vodou a dusíme, až je maso měkké. Potom přidáme zbytek nadrobno nakrájené cibule, jemně nastrou­hanou zeleninu, hořčici, zavaře­ninu, chvíli společně dusíme (aby se vše spojilo), podlijeme vínem a smetanou, promícháme, prohřejeme, ale stejně jako při pří­pravě v papiňáku už nevaříme. Můžeme připravit i jako kostky.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 27.01.04 vloženo
  • 9223x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g hovězího masa - vhod­ná je kližka
  • 60 g slaniny (ang­lické, paprikovaného boku apod.)
  • 1 větší cibule
  • 1 střed­ní mrkev
  • 1 menší celer
  • sůl
  • 1-2 špetky mletého pepře
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 1 lžíce rybízové zavařeniny
  • necelé 1 dl červeného vína
  • 8 lžic zakysané smetany
  • olej
  • 1 lžíce hladké mouky (mouku můžeme vynechat).

Doporučená příloha

  • rýže, houskové knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 24.2.19 14:27

Jednoznačně ANO :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí plátky na způsob zvěřiny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz