Recept Hovězí kostky na česneku s párkem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí kostky na česneku s párkem

Postup

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na tuku osmažit trochu dotmava, když začíná dostávat barvu, přidáme nakrájenou slaninu. Maso bez loje nakrájíme na plátky, nakle­peme a pokrájíme na větší kostky. Vložíme k cibulce a sla­nině, opečeme za stálého mí­chání po všech stranách, bě­hem opékání osolíme, opepří­me a ke konci opékání přidáme mouku, kterou také osmažíme. Přilijeme trochu vývaru (vřelé vody s masoxem), třený čes­nek, papriku a stále mícháme, až se z mouky a vývaru stane řídká kašička. Potom dále po­stupně přiléváme vývar a mí­cháme. Uvedeme do varu, pa­píňák uzavřeme a vše dusíme 30-40 minut. Poté papiňák otevřeme a do vroucí omáčky vmícháme rajčatovou šťávu (kečup). Dochucu­jeme solí, worchesterem, citró­novou šťávou.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 21.01.04 vloženo
  • 6904x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g hovězího masa bez kosti (i předního)
  • 1 větší cibule
  • 3-5 stroužků čes­neku
  • sůl
  • 1/2-3/4 lžičky mle­tého pepře
  • olej (sádlo)
  • 1,5 lžičky sladké mleté papri­ky
  • 40 g slaniny (anglic­ké apod.)
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku (kečupu) - nemusí být
  • na dochucení worchester a citrónová šťáva
  • nožička opečeného párku na každou porci.

Doporučená příloha

  • bramborové i hous­kové knedlíky, rýže, vařené brambory, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 05.07.14 15:52

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí kostky na česneku s párkem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí kostky na česneku s párkem

mchob
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hovězí kostky na česneku s párkem

Tak jsem si recept trochu přetvořila, doufám, že to nevadí. Nevařila jsem v papiňáku, neb ho nemám a přiznám se, že ani nechci mít. Dala jsem hodně cibule, osmažila, přidala slaninu, maso, podusila než pustilo šťávu, zasypala paprikou,pepřem - jako guláš, přidala jsem nakrájený párek a trošku zalila vodou. A dusila a dusila, ke konci vaření jsem přidala česnek, kečup, provensálské koření. Nezahušťovala jsem moukou, to u těchto omáček nedělám, protože dávám opravdu hodně cibule a malinko podlévám, takže není potřeba. Masox jsem také nedala, ten používám jen opravdu výjimečně. Podávalo se to s rýží a myslím, že to bylo dobře jedlé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz