Recept Hovězí kostky na česneku s párkem
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji na tuku osmažit trochu dotmava, když začíná dostávat barvu, přidáme nakrájenou slaninu. Maso bez loje nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na větší kostky. Vložíme k cibulce a slanině, opečeme za stálého míchání po všech stranách, během opékání osolíme, opepříme a ke konci opékání přidáme mouku, kterou také osmažíme. Přilijeme trochu vývaru (vřelé vody s masoxem), třený česnek, papriku a stále mícháme, až se z mouky a vývaru stane řídká kašička. Potom dále postupně přiléváme vývar a mícháme. Uvedeme do varu, papíňák uzavřeme a vše dusíme 30-40 minut. Poté papiňák otevřeme a do vroucí omáčky vmícháme rajčatovou šťávu (kečup). Dochucujeme solí, worchesterem, citrónovou šťávou.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
- 21.01.04 vloženo
- 9258x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g hovězího masa bez kosti (i předního)
- 1 větší cibule
- 3-5 stroužků česneku
- sůl
- 1/2-3/4 lžičky mletého pepře
- olej (sádlo)
- 1,5 lžičky sladké mleté papriky
- 40 g slaniny (anglické apod.)
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce rajčatového protlaku (kečupu) - nemusí být
- na dochucení worchester a citrónová šťáva
- nožička opečeného párku na každou porci.
Doporučená příloha
bramborové i houskové knedlíky, rýže, vařené brambory, zeleninový salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hovězí kostky na česneku s párkem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hovězí kostky na česneku s párkem
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem si recept trochu přetvořila, doufám, že to nevadí. Nevařila jsem v papiňáku, neb ho nemám a přiznám se, že ani nechci mít. Dala jsem hodně cibule, osmažila, přidala slaninu, maso, podusila než pustilo šťávu, zasypala paprikou,pepřem - jako guláš, přidala jsem nakrájený párek a trošku zalila vodou. A dusila a dusila, ke konci vaření jsem přidala česnek, kečup, provensálské koření. Nezahušťovala jsem moukou, to u těchto omáček nedělám, protože dávám opravdu hodně cibule a malinko podlévám, takže není potřeba. Masox jsem také nedala, ten používám jen opravdu výjimečně. Podávalo se to s rýží a myslím, že to bylo dobře jedlé.