Recept Plátky svíčkové se slaninovou pěnou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Plátky svíčkové se slaninovou pěnou

Postup

Hovězí svíčkovou opláchneme, očistíme, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami. Na olivovém oleji opečeme a na závěr v troubě dopečeme dorůžova, asi 8 minut. Poté ze svíčkové nakrájíme plátky.

Žampiony zprudka orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme a přidáme provensálské bylinky, restujeme cca 1-2 minuty.

V mléce povaříme slaninu, po jejím vyndání z mléka pomocí ručního mixéru vyšleháme pěnu.

Zdobíme pažitkou.

Tip:
Cherry rajčata opatrně odstřihneme z větvičky tak, aby na nich zůstala stopka. Lehce je opláchneme, pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme, opepříme, přidáme moučkový nebo krystalový cukr a zprudka zapečeme v troubě (nejlépe 250-300 °C asi 2 až 3 minuty) nebo na pánvičce. Rajčata opatrně vyndáme a podáváme jako přílohu k masu.

Čerpáno z časopisu Ano - recept Patrika Havlíčka, kuchaře hotelu InterContinen­tal Praha.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 19.02.07 vloženo
  • 3571x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 320 g žampionů
  • sůl
  • bílý pepř
  • 100 g olivového oleje
  • tymián (*nebo provensálské bylinky*)
  • 100 g slaniny
  • 1 dl plnotučného mléka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plátky svíčkové se slaninovou pěnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz