Recept Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Postup

Roštěnky (plátky) zbavíme okrajových blan, naklepeme a na 3-4 místech po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme po obou stranách a na rozpále­ném tuku také po obou stranách krátce opečeme. V papiňáku osmažíme na­drobno nakrájenou cibulí dozla­tova, vložíme plátky masa, zali­jeme vypečenou šťávou z masa a tukem z pánvičky a dolijeme vřelou vodou na potřebné množství. Uvedeme do varu, nalijeme hladkou mouku rozmícha­nou v trošce studené vody - po­kud zahuštujeme - a necháme chvíli povařit. Přidáme masox, na plátky nakrájené žampióny a na menší části nakrájená olou­paná rajčata (ta před oloupáním spaříme vřelou vodou) a kmín. Papiňák uzavřeme a necháme dělat zhruba 40 minut. Hotovou omáčku dochutíme (měkké plátky v ní ponecháme) a měla by být v takovém stavu, že bychom ji už nemuseli cedit. Pokud bychom již před vařením měli pocit, že nám to nevyjde a omáčku bude třeba přecedit, musíme v tomto případě podusit žampióny s kmínem zvlášť a dát je až do přecezené omáčky, do které jsme i vrátili maso, a ještě je chvíli i s vráceným masem prohřát. (Na fotu je šťáva neza­huštěná a nepřecezená.)

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 11720x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky roštěné (plátků) zhru­ba po 150 g
  • 1 střední cibule
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 rajčata
  • 8 středních žampiónů
  • 2 hrs­tičky hladké mouky (pokud budeme zahušťovat, což není nutné)
  • tuk na podušení cibu­le přímo v papiňáku
  • tuk na podušení masa na pánvič­ce (kdo může, použije sádlo)
  • 1/2 kostky masoxu.

Doporučená příloha

  • rýže, různě uprave­né brambory, těstoviny, saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 23.09.08 00:00

Recept podle Pepíčka, ale bez rajčat

Diskuse k receptu Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

foto

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Protože slaninka a česnek určitě nic nezkazí, tak jsem cibuli na uzené slanině orestovala a přidala dva stroužky česneku, na rajčata jsem zapomněla, ale i tak všem moc chutnalo :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kuře na medu Kuře na medu
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz