Recept Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Postup

Roštěnky (plátky) zbavíme okrajových blan, naklepeme a na 3-4 místech po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme po obou stranách a na rozpále­ném tuku také po obou stranách krátce opečeme. V papiňáku osmažíme na­drobno nakrájenou cibulí dozla­tova, vložíme plátky masa, zali­jeme vypečenou šťávou z masa a tukem z pánvičky a dolijeme vřelou vodou na potřebné množství. Uvedeme do varu, nalijeme hladkou mouku rozmícha­nou v trošce studené vody - po­kud zahuštujeme - a necháme chvíli povařit. Přidáme masox, na plátky nakrájené žampióny a na menší části nakrájená olou­paná rajčata (ta před oloupáním spaříme vřelou vodou) a kmín. Papiňák uzavřeme a necháme dělat zhruba 40 minut. Hotovou omáčku dochutíme (měkké plátky v ní ponecháme) a měla by být v takovém stavu, že bychom ji už nemuseli cedit. Pokud bychom již před vařením měli pocit, že nám to nevyjde a omáčku bude třeba přecedit, musíme v tomto případě podusit žampióny s kmínem zvlášť a dát je až do přecezené omáčky, do které jsme i vrátili maso, a ještě je chvíli i s vráceným masem prohřát. (Na fotu je šťáva neza­huštěná a nepřecezená.)

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 13468x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 plátky roštěné (plátků) zhru­ba po 150 g
  • 1 střední cibule
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 rajčata
  • 8 středních žampiónů
  • 2 hrs­tičky hladké mouky (pokud budeme zahušťovat, což není nutné)
  • tuk na podušení cibu­le přímo v papiňáku
  • tuk na podušení masa na pánvič­ce (kdo může, použije sádlo)
  • 1/2 kostky masoxu.

Doporučená příloha

  • rýže, různě uprave­né brambory, těstoviny, saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 23.9.08 00:00

Recept podle Pepíčka, ale bez rajčat

Diskuse k receptu Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

foto

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Roštěná (hovězí plátky) s rajčaty na žampionech

Protože slaninka a česnek určitě nic nezkazí, tak jsem cibuli na uzené slanině orestovala a přidala dva stroužky česneku, na rajčata jsem zapomněla, ale i tak všem moc chutnalo :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Luxusní jablečná žemlovka

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz