Recept Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

(Hodnoceno 2x) pepicek Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Postup

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do původní nádoby přidáme na­drobno pokrájenou cibuli, papriku, protlak, kmín, rozetřený čes­nek a majoránku (ještě promnu­tou v prstech), trochu podlijeme teplou vodou a chvíli povaříme. Horké nalijeme na plátky masa tak, aby byly zalité, a pod poklič­kou pomalu dusíme. K polodu­šenému masu přidáme umyté, očištěné a pokrájené papriky a rajčata. Všechno udusíme do­měkka. Obdobně postupujeme i při přípravě v papiňáku.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 37243x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězího masa (roštěn­ky)
  • sůl
  • hladká mouka
  • 40 g tuku (sádla)
  • 100 g cibule
  • mletá pálivá paprika
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • drcený kmín
  • 1 stroužek česneku
  • majoránka
  • 1-2 zelené papri­ky
  • 1-2 rajčata.

Doporučená příloha

  • rýže, upravené brambory, výborné jsou halušky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz