Recept Roštěnky (hovězí plátky) s nakládanými okurky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Roštěnky (hovězí plátky) s nakládanými okurky

Postup

Roštěnky nebo plátky nakle­peme a v horkém tuku prudce opečeme po obou stranách. Opečené plátky vyjmeme, do tu­ku (šťávy) z nich dáme nadrob­no nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přimícháme mletou papriku a pepř, přidáme dříve opečené plátky masa, osolíme je a pod pokličkou pomalu dusíme. Občas podlijeme horkou vodou. Měkké plátky masa vyjmeme. Šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku (1-2 lžičky), za stálého míchání necháme 4-6 minut po­vařit, odstavíme ji a do hotové omáčky přidáme na kostičky na­krájené okurky a udušené plátky masa. Případně ještě chvíli pro­hřejeme. Podobně můžeme udělat i v papiňáku - dusíme 40-50 minut.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 11142x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g hovězích roštěnek (plát­ků)
  • sůl
  • 40 g tuku (kdo může, dá sádlo)
  • 40 g cibule
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • 1 balení zakysané smetany (nejvýše 2,5 dl)
  • 80-100 g sladkokyselých okurek.

Doporučená příloha

  • rýže, houskový kne­dlík, v troubě opečené brambo­ry, krupicové noky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Roštěnky (hovězí plátky) s nakládanými okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz