Recept Pikantní roštěnky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní roštěnky

Postup

Plátky masa nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. Každý plátek
potřeme sardelovou pastou a ještě hořčicí.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme špek nakrájený na kostičky. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme na cibuli se špekem. Podlijeme asi 1 litrem vody. Přidáme 3-4 PL ostrého kečupu,
2 PL obyčejné hořčici, 1 KL sardelové pasty, 1 masox , sůl a nakrájená rajčata na kostičky.

Vaříme do změknutí masa / já papinův hrnec /. Maso vyndáme, omáčku propasírujeme přes síto. dáme povařit, dle potřeby zahustíme. Plátky masa vložíme do omáčky.
Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Roštěná


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.02.08 vloženo
  • 24840x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • pepř
  • sardelová pasta
  • obyčejná hořčice
  • hladká mouka na obalení
  • 100 g špeku
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • ostrý kečup
  • 1 masox
  • olej

Doporučená příloha

  • Rýže, houskový knedlík nebo brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.10.16 18:40

Navzdory původním pochybnostem to bylo vynikající. Podléval jsem pouze půllitrem vody, žádný masox. Maso jsem pastou potřel jen opravdu lehoulince a na nesolené straně. Hořčice také jen tenounká vrstva. Omáčku jsem nepasíroval a nezahušťoval, byla výborná tak, jak byla.

Odkaz na uvaření

Jari 26.08.14 09:10

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pepicek
1309 příspěvků 01.02.10 05:25
Re: Pikantní roštěnky - přidán obrázek

díky Jari :)

 
snezenka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní roštěnky

Vypadá to zajímavě a málo pracně :-) Když není čas, úplně ideální. Mám jen dotaz: 1 litr vody se mi zdá poměrně hodně, na 4 plátky, to je pak úplně potopené. Nemá tam být té vody daleko méně? + Jak dlouho trvá ta příprava v papinově hrnci (přibližně)?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz