Recept Pikantní roštěnky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Pikantní roštěnky

Postup

Plátky masa nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme. Každý plátek
potřeme sardelovou pastou a ještě hořčicí.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme špek nakrájený na kostičky. Plátky obalíme v hladké mouce a opečeme na cibuli se špekem. Podlijeme asi 1 litrem vody. Přidáme 3-4 PL ostrého kečupu,
2 PL obyčejné hořčici, 1 KL sardelové pasty, 1 masox , sůl a nakrájená rajčata na kostičky.

Vaříme do změknutí masa / já papinův hrnec /. Maso vyndáme, omáčku propasírujeme přes síto. dáme povařit, dle potřeby zahustíme. Plátky masa vložíme do omáčky.
Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Roštěná


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.02.08 vloženo
  • 25059x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí plátky
  • sůl
  • pepř
  • sardelová pasta
  • obyčejná hořčice
  • hladká mouka na obalení
  • 100 g špeku
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • ostrý kečup
  • 1 masox
  • olej

Doporučená příloha

  • Rýže, houskový knedlík nebo brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 04.10.16 18:40

Navzdory původním pochybnostem to bylo vynikající. Podléval jsem pouze půllitrem vody, žádný masox. Maso jsem pastou potřel jen opravdu lehoulince a na nesolené straně. Hořčice také jen tenounká vrstva. Omáčku jsem nepasíroval a nezahušťoval, byla výborná tak, jak byla.

Odkaz na uvaření

Jari 26.08.14 09:10

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Pikantní roštěnky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
pepicek
1309 příspěvků 01.02.10 05:25
Re: Pikantní roštěnky - přidán obrázek

díky Jari :)

 
snezenka
109 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pikantní roštěnky

Vypadá to zajímavě a málo pracně :-) Když není čas, úplně ideální. Mám jen dotaz: 1 litr vody se mi zdá poměrně hodně, na 4 plátky, to je pak úplně potopené. Nemá tam být té vody daleko méně? + Jak dlouho trvá ta příprava v papinově hrnci (přibližně)?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz