Recept Roštěná na paprice Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Roštěná na paprice

Úvod

Dušené plátky z roštěnce s paprikovo-smetanovou omáčkou. Lze připravit i z plátků hovězí kýty. Jako příloha poslouží těstoviny, rýže i houskový knedlík. Ovšem nejchutnější jsou máslové noky.

Postup

Plátky masa jemně naklepeme, okrajové blány nařízneme a osolíme. Prudce opečeme na tuku a vyjmeme.

Na tuk po mase dáme osmažit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zasmažíme a zalijeme trochou vody. Vložíme maso a pod poklicí dusíme. Během dušení obracíme a podle potřeby doléváme vodu (ne moc).

Změklé maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Necháme důkladně povařit. Nakonec vlijeme smetanu a dosolíme. Kdo má potřebu omáčku přecedit, nyní ji scedí. Do omáčky vrátíme maso a ještě krátce povaříme.

Postup s obrázky najdete na mém webu o vaření

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Roštěná

Nahlásit recept

  • 17.01.17 vloženo
  • 1838x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 - 600 g hovězího roštěnce
  • 90 g tuku
  • 1 velká cibule
  • 20 g mleté papriky (+ trochu pálivé nebo kousek chilli papričky)
  • 3 navršené lžíce hladké mouky
  • 200 - 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • voda

Doporučená příloha

  • těstoviny, rýže, houskový knedlík, máslové noky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 17.01.17 15:59

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Roštěná na paprice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
di
2451 příspěvků 18.01.17 13:12

Tak „paprička“ z hovězího, ta mě ještě nenapadla (většinou ji dělám klasicky ze slepice, případně z kuřete, občas i z krůtích stehenních plátků), ale dobré to být může, to ano, tenhle typ jídel mám moc ráda. Až bude příležitost, tak to vyzkouším (jestli na to nezapomenu).
P. S. Co je dobrá vychytávka - přidat trošinku saturejky, podpoří chuť omáčky. A tip na kapii nebo chilli papričku je zajímavý, taky příležitostně vyzkouším.

 
birkana
1674 příspěvků 18.01.17 09:13

@Eja, už jsem dělala i z hov. krku. Maso na nudličky, s rýží. Z tohoto druhu masa měla omáčka silnější hovězí chuť. Kapii někdy dávám (mám-li ji po ruce) ve stejném množství jako cibuli, pak trochu uberu mouku.

Do tohoto uvaření jsem dala rozdusit malý lusk chilli papričky, jen pro okořenění, aby nepřevládla její palčivost.

 
Eja
3831 příspěvků 17.01.17 19:09

Dala bych si…z hovězího je to trochu jiné, šlo by podle mne i z květové špičky.
Do základu ( který je hodně podobný slepici či čemukoli na paprice) se mi osvědčilo přidat najemno kapii ( ne červenou macatou papriku), rozdusí se skoro k nepoznání a dá příjemnou chuť.
:mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz