Recept Pomalu pečená vepřová plec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Převzato z časopisu Albert, ale je to tak vynikající, že to sem musím dát.

Postup

1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice. 2. Troubu zahřejte na 150°C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 22.08.11 vloženo
  • 59063x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kg vepřové plece
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1–2 citrony
  • 2 lžičky soli
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nickypiky 3.11.12 14:05

No nic moc,maso hodně rozvařené které se nadá ani krájet a chuť nic moc.Znova si to určitě neuvařím.

Diskuse k receptu Pomalu pečená vepřová plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomalu pečená vepřová plec

casino
4495 příspěvků 10.6.12 09:15
esmeralda

…jak to dopadlo s těmi bramborami…? :)

e-zen
10 příspěvků 30.8.11 19:12

Když jsem tento recept dělal poprvé, tak jsem se taky bál jak brambory dopadnou, ale kupodivu byly uvařené akorát, samozřejmě je tam dávat nemusíte…

esmeralda
4813 příspěvků 23.8.11 02:31

Také jsem zvědavá na brambory takto připravené.
Marináda je jednoduchá, ale jistě bude dobrá.

Pomalé pečení je u nás oblíbené. Větší kusy jako je tento peču klidně i 24 hodin.
Nejen vepřové ale i jehněčí. Samozřejmě při nižší teplotě.

S těmi bramborami to vyzkouším. Dietní to asi nebude, ale zato chutné.

tetrisss
17 příspěvků 22.8.11 20:16

Pomaly pecene maso robim, je to velmi chutne, ale tu si neviem predstavit, co za 5 hodin urobia tie zemiaky, to by zaujimalo.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz