Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
e-zen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Převzato z časopisu Albert, ale je to tak vynikající, že to sem musím dát.
1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice. 2. Troubu zahřejte na 150°C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.
Recept je z kategorií: Vepřové pečeně
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.11.12 14:05
No nic moc,maso hodně rozvařené které se nadá ani krájet a chuť nic moc.Znova si to určitě neuvařím.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Pomalu pečená vepřová plec
…jak to dopadlo s těmi bramborami…?
10 příspěvků 30.8.11 19:12
Když jsem tento recept dělal poprvé, tak jsem se taky bál jak brambory dopadnou, ale kupodivu byly uvařené akorát, samozřejmě je tam dávat nemusíte…
4813 příspěvků 23.8.11 02:31
Také jsem zvědavá na brambory takto připravené.
Marináda je jednoduchá, ale jistě bude dobrá.
Pomalé pečení je u nás oblíbené. Větší kusy jako je tento peču klidně i 24 hodin.
Nejen vepřové ale i jehněčí. Samozřejmě při nižší teplotě.
S těmi bramborami to vyzkouším. Dietní to asi nebude, ale zato chutné.
17 příspěvků 22.8.11 20:16
Pomaly pecene maso robim, je to velmi chutne, ale tu si neviem predstavit, co za 5 hodin urobia tie zemiaky, to by zaujimalo.