Recept Pomalu pečená vepřová plec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Převzato z časopisu Albert, ale je to tak vynikající, že to sem musím dát.

Postup

1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.

2. Troubu zahřejte na 150°C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.08.11 vloženo
  • 55829x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kg vepřové plece
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1–2 citrony
  • 2 lžičky soli
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nickypiky 03.11.12 14:05

No nic moc,maso hodně rozvařené které se nadá ani krájet a chuť nic moc.Znova si to určitě neuvařím.

Diskuse k receptu Pomalu pečená vepřová plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4466 příspěvků 10.06.12 09:15
esmeralda

…jak to dopadlo s těmi bramborami…? :)

 
e-zen
10 příspěvků 30.08.11 19:12

Když jsem tento recept dělal poprvé, tak jsem se taky bál jak brambory dopadnou, ale kupodivu byly uvařené akorát, samozřejmě je tam dávat nemusíte…

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.08.11 02:31

Také jsem zvědavá na brambory takto připravené.
Marináda je jednoduchá, ale jistě bude dobrá.

Pomalé pečení je u nás oblíbené. Větší kusy jako je tento peču klidně i 24 hodin.
Nejen vepřové ale i jehněčí. Samozřejmě při nižší teplotě.

S těmi bramborami to vyzkouším. Dietní to asi nebude, ale zato chutné.

 
tetrisss
17 příspěvků 22.08.11 20:16

Pomaly pecene maso robim, je to velmi chutne, ale tu si neviem predstavit, co za 5 hodin urobia tie zemiaky, to by zaujimalo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz