Recept Pomalu pečená vepřová plec

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Převzato z časopisu Albert, ale je to tak vynikající, že to sem musím dát.

Postup

1. Vepřovou plec omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou smíchanou z česneku rozmělněného nožem, papriky, oleje, šťávy z jednoho až dvou citronů a soli. Dejte na 12–24 hodin do lednice.

2. Troubu zahřejte na 150°C. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. Vyskládejte jimi dno pekáčku a navrch posaďte maso. Marinádu okapanou z masa smíchejte s 300 ml vody a směsí přelijte maso. Přiklopte a pečte pět hodin. Odklopte, zvyšte teplotu v troubě na 180 °C a pečte další hodinu. Po upečení nechte maso ještě dvacet až třicet minut odpočívat. Podávejte natrhané na kousky.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.08.11 vloženo
  • 55409x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kg vepřové plece
  • 8 stroužků česneku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1–2 citrony
  • 2 lžičky soli
  • 4 velké brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nickypiky 03.11.12 14:05

No nic moc,maso hodně rozvařené které se nadá ani krájet a chuť nic moc.Znova si to určitě neuvařím.

Diskuse k receptu Pomalu pečená vepřová plec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4462 příspěvků 10.06.12 09:15
esmeralda

…jak to dopadlo s těmi bramborami…? :)

 
e-zen
10 příspěvků 30.08.11 19:12

Když jsem tento recept dělal poprvé, tak jsem se taky bál jak brambory dopadnou, ale kupodivu byly uvařené akorát, samozřejmě je tam dávat nemusíte…

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.08.11 02:31

Také jsem zvědavá na brambory takto připravené.
Marináda je jednoduchá, ale jistě bude dobrá.

Pomalé pečení je u nás oblíbené. Větší kusy jako je tento peču klidně i 24 hodin.
Nejen vepřové ale i jehněčí. Samozřejmě při nižší teplotě.

S těmi bramborami to vyzkouším. Dietní to asi nebude, ale zato chutné.

 
tetrisss
17 příspěvků 22.08.11 20:16

Pomaly pecene maso robim, je to velmi chutne, ale tu si neviem predstavit, co za 5 hodin urobia tie zemiaky, to by zaujimalo.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz